04 Декември 2021събота04:44 ч.

Наука

4 музея и Ботаническата градина - безплатно в събота

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 12

По повод празника на БАН навръх юбилея в събота 4-те музея на академията ще са с "вход свободен". Националният археологически музей (от 10 до 18 ч.) показва съкровищата си, открити от археолозите - от праисторията през античността до Средновековието. Националният природонаучен музей (от 10 до 18 ч.) показва в 15 зали атрактивни образци от фауната, флората, фосилите, минералите и скалите не само на България, но и по света. Националният етногафски музей (от 10 до 17.30 ч.) показва в 11 зали представителната експозиция "Времена и хора - живите традиции на България", представяща живота и формите на общуване в селото и в града през последните 200 години. Изложбата "Пазители на времето или как работи един музей" пък разказва за основните дейности на музея. Трета експозиция - "Българска етнография" представя съдържанието на едноименния уебсайт. В Националния антропологичен музей на "Цариградско шосе" 73 (от 9 до 18 ч.) посетителите могат да видят как са изглеждали мнозина видни българи - реконструкции на глава по черепа, както и погребалните практики, различните ритуални въздействия, бойни травми и прилагани лечебни практики, които се откриват по човешките скелети от археологически разкопки.

Ботаническата градина на БАН на "Околовръстен път" 22 (от 10 до 16 ч.) започва традиционните "Есенни срещи с растенията", на които специалисти ще покажат богатството на колекциите, уникалните образци, тропически растения и пр. Тук входът е безплатен и в неделя, на 13 октомври. 

 

 

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 232

Нови мерки срещу коронавируса в САЩ

автор:Дума

visibility 332

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 146

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 582

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 87

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ