02 Април 2020четвъртък04:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Посоки", Атанас Мацурев от България

16 майстори на акварела от 9 страни

Авторите канят зрителя в съновни и абстрактни светове

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 496

"Международна изложба акварел" представя 16 световноизвестни майстори на акварелното изкуство. Тя е на вниманието на ценители до 29 септември в столичната галерия "Нюанс", ул. "Иван Денкоглу" 42.
Поканените художници от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция представят по две свои творби. Те са членове на различни международни организации и участват във фестивали и изложби.
Акварелът е техника, която не позволява грешки. Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники, познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива. Изложбата улавя широк спектър от техники и сюжети, а чрез тях представя на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници, работещи в областта на акварелното изкуство.
Всеки от 16-те участници споделя собствен свят, от една страна, чрез сюжетите си, а от друга, чрез неговия технически замах, развит до съвършенство. Част от авторите канят зрителя в съновни и абстрактни светове. Други обезсмъртяват натюрморти с хиперреалистична точност, а трети разказват за бита и културата на народа си. Колкото и да е различна работата на авторите, всяко изображение е родено от съзерцание и чистосърдечно възхищение от света около нас и в съзнанието. Съвременността рядко оставя възможност да се огледаме и да се насладим на красотата, прикрита зад паравана на ежедневното. Този личен, потаен процес на вглеждане и възприемане на околния свят е източник на удоволствие и механизъм за осмисляне на съществуването, отбелязват от галерията.

Задължават веригите да доставят повече наши стоки

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 63

С над 30% по-скъпа нощна тарифа иска ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 63

С близо 43% поевтинява газът, парното - с около 22%

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 63

Още няма решение по мораториума за вноските по кредитите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 63

Нови 63 жертви на коронавируса в Турция

автор:Дума

visibility 248

В Испания няма да спират тока заради сметки

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 63

Руски професор: Що за език е това македонският?!

автор:Христо Георгиев

visibility 132

/ брой: 63

Кога не важи извънредното положение

автор:Константин Иванов

visibility 96

/ брой: 63

Сън в съня

автор:Георги Георгиев

visibility 108

/ брой: 63

Датата

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 63

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ