04 Август 2021сряда21:04 ч.

15 млн. лева отиват за частници в столичния транспорт

/ брой: 76

автор:Деси Велева

visibility 516

15 млн. лева ще получат от Столичната община двете частни фирми, които возят по няколко линии на столичния общински транспорт. Парите ще им бъдат разпределени за периода от януари до септември тази година. Това предвижда икономическата рамка на обществения транспорт, която ще бъде приета в четвъртък с два месеца закъснение. Основният дял от крупната сума ще бъде предоставен на "МТК гроуп", а "Еридантранс" ще вземе 1,3 млн. лева. Двете фирми заемат около 11% от транспортната задача. Целият градски транспорт трябва да вози пътници 47 000 километра за първите девет месеца, като за това ще получи от общината 124 млн. лева. 

Тази седмица СОС трябва да одобри и предоставянето на два заема за спасяването на градския транспорт. По време на заседанието на транспортната комисия стана ясно, че парите ще бъдат взети от инвестициите, които общината планираше да направи за нови улици, осветление, светофари и детска поликлиника. Вносителите на докладите за заемите от ГЕРБ обясниха, че тези средства ще бъдат "икономисани", тъй като през март правителството е решило да предостави 10 млн. лева по тези пера, а общината ще пренасочи собствените си средства към закъсалия транспорт.

ДУМА припомня, че през миналия откомври отново за транспорт бяха отклонени общински пари за строеж на детски градини пак с оправданието, че държавата дава пари по това перо.

Ценови удар

автор:Дума

visibility 754

/ брой: 148

САЩ гонят още 24 руски дипломати

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 148

Грузинци призоваха Путин за рестарт на отношенията

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 148

Протест в Прищина пред посолството на Албания

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 148

Кратки новини

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 148

Четирите годишни времена

автор:Лозан Такев

visibility 18

/ брой: 149

Дори с "фолклорна магия" на мюзевири няма угодия

автор:Стефан Здравков

visibility 26

/ брой: 149

Победата може да се роди и от поражения

автор:Николай Шопов

visibility 35

/ брой: 149

Опасна абракадабра

автор:Велиана Христова

visibility 36

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ