26 Юни 2024сряда16:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1000 смъртни случая от COVID-19 в САЩ за един ден

автор:Дума

visibility 41

Поне за 1000 смъртни случая в САЩ, свързани с коронавируса, е било съобщено от властите във вторник, а разпространението не показва признаци на забавяне, съобщи Си Ен Ен.

Броят на смъртните случаи е на фона на отчитане от щатите в цялата страна на рекорден брой нови случаи. Повече губернатори изискват носенето на маски, тъй като претоварените лаборатории за тестове и болниците бият тревога. И официални лица водят дебати дали децата да присъстват лично в класните стаи.

Единственият друг път, при който този месец САЩ са надминали прага от 1000 отчетени смъртни случая, е 7 юли – регистрирани бяха 1195 смъртни случаи. Според данни на университета „Джонс Хопкинс“, през една четвърт от всички дни през тази година е бил регистриран брой на смъртните случаи в САЩ над 1000.

Експертите твърдят, че вирусът сега се разраства в американските общности, а новите данни на центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ (CDC) също показват, че инфекциите могат да бъдат повече от 10 пъти по-високи от броя на съобщените случаи в някои части на САЩ. Поне 27 щата са стопирали своите планове за повторно отваряне или са поставили нови ограничения, за да помогнат за ограничаване на разпространението на вируса.

Президентът Доналд Тръмп обаче заяви, че е възможно пандемията „за съжаление да се влоши“, преди нещата да се подобрят.

Миналата седмица директорът на CDC д-р Робърт Редфийлд заяви, че есента и зимата вероятно ще бъдат "едни от най-трудните времена, които преживяхме в американското обществено здраве".

Анализ на Cи Ен Ен на тестовите данни от проекта за проследяване на COVID-19 разкрива, че положителните тестови резултати - средният брой положителни резултати от 1000 теста - се е увеличила значително в много щати, които са наблюдавали най-голямо увеличение в новите случаи през последните седмици, включително Флорида, Аризона, Тексас и Джорджия.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 560

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 295

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 304

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ