03 Май 2024петък12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1000 ще пазят дербито

46 димки опитали да вкарат на стадиона 2-ма "сини" фенове

/ брой: 98

автор:Владимир Николов

visibility 655

Над 1000 полицаи ще бъдат ангажирани с опазване на реда и сигурността по време на поредното издание на "вечното дерби" Левски - ЦСКА, обяви на пресконференция директорът на СДВР комисар Валери Йорданов. Двубоят на 26-ия кръг и на полусезона в "А" група е в неделя от 17.45 ч. на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван по БНТ1.
В квартал "Надежда" полицията е задържала двама привърженици на Левски с 46 димни противотанкови гранати, които искали да ги внесат преди дербито. Единият от задържаните е криминално проявен за футболно хулиганство, другият бивш курсист е от Академията на МВР. От столичната полиция определиха опита да се внесе пиротехниката като "изключително опасен спортен екстремизъм". От МВР призовават феновете на двата отбора да не си уреждат "бързи срещи с жандармерията", а спокойно да изгледат мача.
"Ако има някакво напрежение, то е еднакво и в 2-та отбора. Надявам се да спечелим и да увеличим още повече преднината си на върха. Нека не коментираме равния резултат, никой не го търси. Не само ние, а и те искат победата. Тези мачове остават в историята, всеки иска да бие. Имам необходимата информация за противника. За съдията (Николай Йорданов), това ни е най-голямото притеснение, след като вече сме били ощетявани от него. Знам под какъв натиск е бил определен той, но повече не искам да коментирам. Ще видим какво ще стане в неделя. Той е добър съдия, надявам се да се справи. Трети отбор иска да се облагодетелства. Знам съдията под какво напрежение се намира в момента, но му вярвам. Концентрирам се най-вече върху ЦСКА, макар да получавам подробни доклади относно силните и слабите страни на съперника. Само Петър Стоянов е контузен, останалите са в добро здравословно състояние и са готови за двубоя. Ако трябва да кажа нещо на футболистите, ще им го обявя в съблекалнята. Сега имаме 9 поредни победи, дай Боже, те да станат 10, защото ние се стремим всячески да увеличаваме и подобряваме успешния си ход. Всичко зависи от нас - от треньори, футболисти и публика, най-вече, защото съм убеден, че ако получим нужната подкрепа, няма да има какво да ни спре", заяви треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ