17 Юли 2024сряда11:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1000 лв. глоба за шофьор, отказал тест за алкохол

Дрогираните водачи зад волана били повече от пияните, съобщиха от КАТ

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 204

Всеки шофьор, който отказва да бъде тестван за употреба на алкохол, вече ще получава максималната глоба от 1000 лв. Това съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев. Той се закани КАТ да бъде безмилостен към хитрите водачи. Освен че ще бъдат глобявани, на тях ще им бъде отнемана шофьорската книжка за 18 месеца.
През миналата седмица в София са заловени 37 шофьори, които са употребили алкохол. От тях 5 са жени. Те все по-често започвали да пият и да си позволяват да шофират.
Статистиката показва, че 40% от участниците в движението са жени. За септември пътните произшествия са били 1097, а от тях само 197 са причинени от жени. В София скоро е била заловена шофьорка с 3,4 промила алкохол в кръвта. Това е провокирало от КАТ да направят новата си акция за алкохол, която е насочена към пияните шофьорки.
Към жените винаги сме се отнасяли малко по-меко, но когато започнат да участват в произшествия, ние трябва да вземем отношение, смята Милчев. В същото време той допълни, че те са много по-дисциплинирани от мъжете.
От КАТ обявиха и че хората, които употребяват наркотици и шофират, са повече от тези, които карат пияни. Катаджийте обаче имали проблем с доказването на употребата на наркотици, освен това пробата за дрога струвала 30 лева.
Вчера стана ясно и че половината от водачите в София вече спират на пешеходна пътека. От лятото досега са санкционирани и над 2200 пешеходци, които не са пресичали правилно в столицата.
От КАТ посъветваха още, при леко пътнотранспортно произшествие с щети до 1000 лв. да се използват двустранните протоколи в случаите, когато няма спор кой е виновен. При 70% от катастрофите виновният е безспорен. 

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ