26 Септември 2020събота11:23 ч.

"0GMS-шкаф" гостува на СГХГ с изложба на Иван Паскалев

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 88

"Прототип" е първата официална самостоятелна изложба на Иван Паскалев в София. Тя се открива на 18 януари и ще остане до 28 февруари в пространството на "0GMS-шкаф", което гостува за втори път в Софийската градска художествена галерия. Куратор е Даниела Радева.

"0GMS" е едно от най-малките по размери изложбени пространства в света и същевременно една от най-прогресивните независими галерии за съвременно изкуство в България. Създава се от художниците Иван Мудов, Камен Стоянов и Стивън Гермор през 2009 г. и досега функционира под различна форма - галерия в апартамент, шкаф или чекмедже. През 2011 г. се трансформира в художествен обект, произведение на Иван Мудов, със заглавие "0GMS-шкаф", показано за пръв път в галерия "Hilger Contemporary" във Виена. 

В изложбата "Прототип" образите на Иван Паскалев се движат между абстракцията и обектите от съвременната визуална среда. Наративът се появява между смисъла на това, което виждаш, и това, което разбираш. Работата "Прототип" е почти невъзможно да бъде възпроизвеждана или документирана. В съответствие с пространството на "0GMS-шкаф", изложбата е формирана така, че да коментира идеите за видимото и невидимото, за скриване и откриване, за пълно и празно, за появяване и изчезване. Движението при отварянето и затварянето на четирите слоя променя образа, или по-точно - създава безкрайно много образи. Но зрителят трябва да участва и да ги моделира сам.

Иван Паскалев е роден през 1980 г. в София.  Завършил е изящни изкуства и история на изкуството в LMU в Мюнхен. През 2017 г. печели наградата на II биенале за видеоарт на Бавария "Videodox".

Под карантина са 0.4% от паралелките в страната

автор:Дума

visibility 0

БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 80

Втори ден над 250 новозаразени с COVID-19

автор:Дума

visibility 146

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 272

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 930

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 515

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ