01 Май 2024сряда20:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ново балканско кулинарно предаване завладява ефира

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 18

Премиерата на новото балканско кулинарно предаване "От градината на масата: Най-доброто от Словения" ще имат възможност да видят зрителите днес, 23 юни, от 14,00 ч. по 24Kitchen, като поредицата ще се излъчва всеки петък. Водещият Примош Долничар ще пътешества из родината си със своята преносима кухня, за да представи красотата и кулинарните особености на различни региони на страната. Целта му е да посети колкото се може повече различни кътчета и да открие местните специалитети. Ще търси забравени вкусове и методи на приготвяне на храна, които ще представи по новаторски начин и ще състави модерни рецепти, вдъхновени от историята и традициите на Словения.
Въпреки че географски е малка държава, се дели на 24 гастрономични провинции или райони. Страната има три различни вида климат: преходно-средиземноморски, умерено-континентален и алпийски. Гастрономически кухнята на югозапад е по-лека, усеща се силно средиземноморско влияние, съдържа основно риба, маслини, ризото, паста, минестроне, прошуто (сушена на вятър свинска шунка), докато хората, които населяват зоните с умерено-континентален и алпийски климат, се хранят с по-тежка храна и ястия с повече месо, яхнии, картофи, боб. Словения има и много различни обичаи, които също варират според региона и диктуват специфичната кухня на отделните области.
Характерните ястия за различните провинции или словенските гастрономични райони се различават и са свързани с конкретните природни дадености и възможностите на всяка местна общност. Една от характеристиките на словенската кухня е именно богатото гастрономично разнообразие и съчетанието между ястия, храни и напитки и най-вече вековната и модерна свързаност на местните жители със здравословните и природосъобразни храни и продукти.


Водещият Примош Долничар

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ