15 Януари 2021петък17:53 ч.

Елена Петрова и Орлин Павлов са лица на кампанията

Звезди подкрепят деца с увреждания

Инициативата на УНИЦЕФ "Една секунда променя живота" до 2022 г. ще обхване пет области на България

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 798

Популярни личности от света на спорта, музиката, киното и телевизионния екран застанаха зад кампанията на УНИЦЕФ "Една секунда променя живота" в подкрепа на деца с увреждания, които не могат да говорят, и техните учители.

Лица на кампанията са обичаната актриса и посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България Елена Петрова и известният певец Орлин Павлов. Десетки звезди, сред които Йордан Йовчев, Белослава, Михаела Маринова, Мария Илиева, Любо Киров, Ники Кънчев, Мария Гроздева, Яна Маринова, Бойко Кръстанов, Мария Игнатова, Димитър Рачков, Дивна, Михаела Филева, Иван Тишев, Димо Алексиев, Илиян Любомиров, Ники Илиев, Ирина Тенчева и Силвия Лулчева, подкрепиха каузата.

Около 10 000 деца с увреждания и специфични нужди в България са извън образователната система. Включването им в масови детски градини и училища, без въведени средства, които да улесняват комуникацията с останалите, е неефективно и често дори невъзможно. Необходимо е да се намерят алтернативни начини невербалните деца да имат възможност да се изразяват и да общуват с близките си и техните връстници.

Първоначално инициативата ще обхване пет области до 2022 г. Целта на кампанията е 150 деца с увреждания и специални потребности да получат директна подкрепа, включително чрез предоставяне на помощни средства, съобразно техните нужди. А 150 учители да започнат да ги използват във всекидневната си работа в класните стаи.

Ще бъде разработено приложение за комуникация чрез символи, което допълнително ще подкрепи участието на деца с увреждания и специални потребности в образованието и други области на живота. Апликацията ще е достъпна и напълно безплатна за всички деца, родители и техните учители, които се нуждаят от нея.

"Ние от Brigada&Co. се гордеем с кампанията, която направихме за УНИЦЕФ България, в подкрепа на невербалните деца. Защото постигнахме няколко неща, които не се случват често у нас. Обединихме десетки авторитетни медии, над 50 популярни и смислени знаменитости и хиляди българи, които ги е грижа. Избягахме от патоса и сълзливостта. Поставихме на масата голям проблем, но по-важното - предложихме неговото решение. Това, което ни прави истински щастливи, е, че нашите идеи и труд ще променят към по-добро хиляди детски животи", споделиха авторите на проекта.

Надникнете зад кулисите: https://www.youtube.com/watch?v=gvS_dLj3wE8

А след това отделете 1 секунда да изпратите sms с цифра 5 на 1021 и станете Благодетели с месечни дарения към УНИЦЕФ

Топлото време свали сметките за парно

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 10

България има най-високи зелени данъци в ЕС

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 10

Метрото до "Слатина" ще струва 530 млн. лв

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 10

6,2 по Рихтер в Индонезия, десетки загинаха

автор:Дума

visibility 146

Долната камара гласува срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 10

Българите ще влизат в Сърбия без КОВИД-тест

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 10

Белгийският крал замерян с пиратки

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 10

Защо ядем замразено вносно месо

автор:Въто Христов

visibility 432

/ брой: 10

Датата

visibility 178

/ брой: 10

Бъдещето са младите, трябва ни стратегия за младежта

автор:Дума

visibility 251

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ