16 Април 2024вторник21:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Знам какво да ям" с виртуални прояви

Четвъртото издание на инициативата "Ден на революцията в храненето" ще обедини деца и родители на 15, 16 и 17 май

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 800

С виртуални прояви ще се отбележи тази година "Ден на революцията в храненето", който протича под мотото "Знам какво да ям". Целта на кампанията е да се обърнем към себе си и да научим децата, че здравето е тяхното най-голямо богатство. Да им покажем как всеки ден с храната, която приемат, и с физическата активност, която упражняват, те ще бъдат здрави и пълноценни хора, преследващи мечтите си, и с високи постижения във всяка научна и културна област.

"Нека погледнем какво даваме за закуска на детето си и има ли я изобщо? Какво сервираме на масата за вечеря и приготвяме ли я? Нека помогнем на близките и приятелите си техните деца да направят първата стъпка към по-добър и здрав живот", призовават идеолозите на кампанията.

Участниците в четвъртото издание на инициативата ще готвят заедно с децата си на 15, 16 и 17 май. Предвидени са практични видеорецепти и няколко кулинарни работилнички на живо във фейсбук страницата на фондацията "За храната", в които всеки може да се включи. Ще се споделят снимки в социалната мрежа, а активността ще се отбелязва с хаштаг #знамкакводаям и #захраната.

"Подкрепете нашата мисия за здравословно хранене на децата. Ако вярвате, че то зависи от нас - родители и учители, ще се радваме да бъдете част от кампанията "Ден на революцията в храненето 2020", отбелязват още авторите на инициативата. Като уточняват, че нямат зад гърба си големи корпорации или държавно финансиране. Единственото, което имат, е вярата, че заедно можем да научим децата в България на навици за пълноценно хранене и здраве.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ