23 Септември 2019понеделник08:16 ч.

Заслужил герой

Златното дете

/ брой: 107

автор:Ина Михайлова

visibility 2191

Датата е 15 март. Годината - 2014-а. Думите са на Бойко Борисов: "Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: "Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?" Боже! Толкова е мило, че сълзите напират...

Борисов очевидно се погрижи за "детето". Направи го финансов министър. А "детето", всъщност доведено, си оправи положението. И се оказа в ролята на онзи възрастен банкер с квалитетна пура, който дума не обелва, но присъства винаги там, където е необходимо.

Мистър "Пари няма" винаги няма... Има само за... стадиона на приятеля Кирил Домусчиев в Разград, но не и за музикантите, за учителите, за миньорите, за медицинските сестри... Има и за кафе с онова успяло усмихнато дубайско "златно момче".

Казват, че "детето" било човек на "момчето". Наричат го лимонката на модела "Кой" в кабинета Му. Ако не е така, щеше ли Началника да се раздели с Ц.Ц. за един апартамент и с Цв.Цв. за един асансьор, а да остави "детето", живяло години в луксозен апартамент на Кръстника? Щеше ли да се размине на "детето" проверката на КПКОНПИ, след като не се размина терасата на шефа на антикорупцията? Тц! Явно "детето" не само е захранено със златна лъжичка, но и държи Бащицата на златна верижка. Безкомпромисно.

Казват, че така управлявал и в своето министерство - всеки ден е последен, ама мой. Със замах ще отреже, че капиталовият пазар не се нуждае от повече внимание, отколкото пазарът на череши в Кюстендил. А после ще добави, че "на онзи свят пари няма" за лихвите върху влоговете, и ще закопае усилните спестявания на възрастните. Все едно него майка не го е раждала.

Любимец на поне двама с топпозиция в родния политически живот, Горанов с лекота показва суперскъпия си часовник за поне 15 хиляди долара, белег за престиж и състояние. И продължава да презира справедливостта, която за него е класово понятие.

Докога "детето" ще държи изкъсо Борисов на златна верижка? Кой ще каже. Цъка ли вече швейцарският часовник? Кой знае. Българската "практика" е недвусмислена: падне ли министърът на финансите, отива си правителството. И Той знае.

Почина проф. Юлиан Вучков

автор:Дума

visibility 0

23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември

автор:Дума

visibility 134

Земетресение край Кърджали

автор:Дума

visibility 117

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 759

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 629

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 503

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 491

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ