07 Декември 2019събота14:13 ч.

Заслужил герой

Златното дете

/ брой: 107

автор:Ина Михайлова

visibility 2522

Датата е 15 март. Годината - 2014-а. Думите са на Бойко Борисов: "Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: "Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?" Боже! Толкова е мило, че сълзите напират...

Борисов очевидно се погрижи за "детето". Направи го финансов министър. А "детето", всъщност доведено, си оправи положението. И се оказа в ролята на онзи възрастен банкер с квалитетна пура, който дума не обелва, но присъства винаги там, където е необходимо.

Мистър "Пари няма" винаги няма... Има само за... стадиона на приятеля Кирил Домусчиев в Разград, но не и за музикантите, за учителите, за миньорите, за медицинските сестри... Има и за кафе с онова успяло усмихнато дубайско "златно момче".

Казват, че "детето" било човек на "момчето". Наричат го лимонката на модела "Кой" в кабинета Му. Ако не е така, щеше ли Началника да се раздели с Ц.Ц. за един апартамент и с Цв.Цв. за един асансьор, а да остави "детето", живяло години в луксозен апартамент на Кръстника? Щеше ли да се размине на "детето" проверката на КПКОНПИ, след като не се размина терасата на шефа на антикорупцията? Тц! Явно "детето" не само е захранено със златна лъжичка, но и държи Бащицата на златна верижка. Безкомпромисно.

Казват, че така управлявал и в своето министерство - всеки ден е последен, ама мой. Със замах ще отреже, че капиталовият пазар не се нуждае от повече внимание, отколкото пазарът на череши в Кюстендил. А после ще добави, че "на онзи свят пари няма" за лихвите върху влоговете, и ще закопае усилните спестявания на възрастните. Все едно него майка не го е раждала.

Любимец на поне двама с топпозиция в родния политически живот, Горанов с лекота показва суперскъпия си часовник за поне 15 хиляди долара, белег за престиж и състояние. И продължава да презира справедливостта, която за него е класово понятие.

Докога "детето" ще държи изкъсо Борисов на златна верижка? Кой ще каже. Цъка ли вече швейцарският часовник? Кой знае. Българската "практика" е недвусмислена: падне ли министърът на финансите, отива си правителството. И Той знае.

На "Градина" все пак ще се строи

автор:Дума

visibility 0

Лекар от Александровска болница обяви гладна стачка

автор:Дума

visibility 80

Нов прокурор сменя главния

автор:Дума

visibility 183

Путин и Ердоган пускат "Турски поток" заедно

автор:Дума

visibility 31

Безредици в Атина и Патра

автор:Дума

visibility 37

Нов удар срещу Китай

автор:Дума

visibility 202

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 860

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 386

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ