25 Май 2019събота02:59 ч.

ново:

Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий

Няколко думи

Жертвите

/ брой: 80

автор:Деси Велева

visibility 624

Над 4500 деца живеят в престъпна среда, показват данни на НСИ.  Част от тях са насилници, които вероятно преди това са били обект на агресия и са престояли в различна графа на поредното статистическо отброяване. Днес те попадат в друга колонка, утре ще са в трета.

Поредната стряскаща статистика за деца престъпници и деца жертви на насилие вероятно ще доведе единствено до създаването на поредния безсмислен, спорен и слабоумен документ за бъдещето на българчетата, над който ще се потят месеци наред държавните чиновници. И така колелото се върти, без никой да го спира. 

Докато гледаме и се тюхкаме над данните, средата на живот на децата, реалността извън статистиката не се променят. Все така институциите са безпомощни да се справят с агресията, семейната среда търпи трусове, училището се превръща в арена на борби, вместо за учене. А в тази среда на всепоглъщащо насилие управниците успяха единствено да пръкнат спорна проектостратегия за закрила на детето, предизвикваща само скандали, протести,  конспирации сред родителите, които се чудят идва ли и у нас онази страшна, полуизвестна скандинавска институция, отнемаща децата от семействата им. 

Ние обаче нямаме нужда от структура, която да взема децата ни. Сами ги даваме с апатията си.

До 27 градуса в събота

автор:Дума

visibility 0

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 97

13 станаха ранените в Лион

автор:Дума

visibility 92

Експлозия на улица в Лион

автор:Дума

visibility 104

САЩ ще изпратят 1500 военни в Близкия изток

автор:Дума

visibility 103

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 601

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 613

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 305

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ