26 Май 2019неделя12:35 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

Жените по-редовно плащат борчовете си от мъжете

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 420

Дама на 30 години, жител на средно голям град - Панагюрище, Пазарджик или Кърджали, с размер на задължението до 10 000 лв. Това е най-масовият профил на длъжниците, които плащат редовно просрочените си задължения, показва проучване на Агенцията за събиране на вземания (АСВ). Проучването е направено въз основа на данните от над 400 000 задължения на физически лица за периода 1 януари 2018 - 1 април 2019 г.

Доскоро най-масовата група добри платци са били на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години. Вътрешното проучване на АСВ показва запазване на тенденцията жените да са по-дисциплинирани финансово от мъжете - те са с около 30% по-редовни в обслужването на дълговете си в сравнение с мъжете.

Следващата най-добра група потребители, погасяващи своите задължения, остават хората в пенсионна възраст и по-специално групата между 69 и 72 години. По-възрастните като цяло задлъжняват много по-рядко и при тях е малка вероятността изобщо да изпаднат в просрочие. Статистиката на АСВ сочи, че има по-голяма вероятност за редовно плащане, ако длъжникът е от средно големите населени места или градовете с жители между 10-50 000 души.

"Добрите платци" преобладават в градовете Панагюрище, Пазарджик и Кърджали, а от големите градове на първо място е Пловдив. Вторият по големина град в България и като цяло Южен Централен регион надминават сериозно София като местоживеене на "добрия платец". В другата крайност стоят места като Луковит, Кнежа, Берковица, Видин, Добрич, Бяла Слатина, Провадия.

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 773

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 716

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ