19 Ноември 2019вторник11:47 ч.

Зелени човечета

/ брой: 145

автор:Альона Нейкова

visibility 881

Няма нищо ново в стремежа на някои да трупат пари въз основа на сляпата вяра на определени хора в съществуването на зелени човечета. Именно на това залага и компания, зарибяваща очакващите нашествието на пришълци от други планети със застраховки срещу отвличане от НЛО.

Мнозина ще сметнат подобна оферта не просто за необичайна, а и за доста смехотворна и дори нелепа. Но известният модел на пазарната икономика отново доказва, че търсенето определя и предлагането. В случая това се потвърждава от факта, че вече над 6 хиляди души са прибегнали до подписването на полица, с която се чувстват защитени от паранормални явления. И няма чак толкова голямо значение дали са привлечени от обещаното обезщетение в размер на 10 милиона долара, или наистина се страхуват от евентуалното посегателство на извънземни. Проблемът е друг.

В ерата на умните технологии най-безумните идеи се раждат именно във виртуалното пространство. Трудно могат да бъдат контролирани най-вече онези, които се чудят с какво да си разнообразят скучния живот, прекарван предимно в социалните мрежи. Оказва се, че те са поне 2 милиона души - толкова потребители са заявили готовност да щурмуват през септември Зона 51 в Невада. Мястото, на което се смята, че американски военни изследват пришълци от други планети, открай време провокира въображението на зевзеци. Но никога досега не е било толкова явно мерило за безкрайността на човешката глупост.

Колкото и да е одумван маркетинговият ход на сетилите се да се възползват максимално от нея, вече е налице лесната печалба на предприемчивата компания от най-малко 120 хиляди долара. Подигравките остават за сметка на онези, които не четат дребния шрифт и в най-добрия случай след "настъпилото застрахователно събитие" ще си чакат обещаната сума... 10 милиона години. 

Истината невинаги е някъде там...

Половината българи са песимисти за икономиката

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 222

27 хил. земеделци ще удари намаляването на европодпомагане

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 222

Шефът на "Топлофикация София" подаде оставка

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 222

73% от нашенците готови да пазаруват на черния петък

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 222

Путин ще участва в украинската среща за мир в Париж

автор:Дума

visibility 338

Протести отново разтърсват Грузия

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 222

Съдът в Хага ще разследва престъпления на британци

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 222

Опозицията в Беларус загуби изборите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 222

Да се противопоставим на новите проявления на фашизма

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 222

Восъчните фигури на авторитарната власт

автор:Йонко Бонов

visibility 226

/ брой: 222

Златните блянове за "Златна София"

автор:Деси Велева

visibility 166

/ брой: 222

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 222

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ