02 Юли 2020четвъртък21:02 ч.

Заплати на промоция

/ брой: 66

автор:Юлия Кулинска

visibility 921

Парламентът отново заприлича на селски пазар, където всеки се надвиква и никой не чува другия. Депутатските заплати бяха разположени на тезгяха като преоценена стока и всеки се хвалеше колко голяма е сезонната промоция. Да, защото всички партии без БСП предлагаха замразяването им да е само в периода на кризата с коронавируса. А когато тя отмине - хоп!, връщат ги отново в същия размер, а може и повече...

Съдбата на депутатските възнаграждения за сетен път доказа огромното самоунижение, до което управляващите и верните им пазачи докараха парламента. Словоблудството, пустословието, обидите и плювните отново станаха основното оръжие на мнозинството. Вместо със смислени аргументи, трибуната на НС беше наводнена от популистко надцакване кой е по-по-най.

Гербаджиите размахаха пръст на социалистите защо искат промяната в заплащането да е завинаги, та да се намали финансовата бездна, деляща избирателите, получаващи до 1000 лв., от техните избраници, които слагат в джобовете си 4 пъти повече. Управляващите и уж опозиционното ДПС останаха глухи за предложението на левицата с криза или без криза заплатите на елита да се определят на базата на минималната работна заплата.

Още по-извратено бе хленченето на                       милионерите от "Воля", уж от името на хората. Придворните шутове на Марешки се опитаха в несръчен пиар да изчеткат патрона си какъв велик дарител е. Обаче според аптекарския бос популизмът бил прекрасно нещо на ползу роду и той го приветствал. Явно внимателно е слушал ментора си Бойко Борисов, който преди дни изрече същата нелепица. За да не останат назад в надцакването, и от ГЕРБ закрещяха колко много са дарили, забравяйки, че само секунда преди това обясняваха благочестиво, че благотворителността е личен жест и не трябва да се афишира.

Хайде, юруш на намалението! До утре...

Първа копка на "Белене" - най-рано след 2,5 г.

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 124

Неочаквано токът поскъпна с 3 на сто

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 124

Спестени харчове увеличиха бюджетния излишък

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 124

"Фолксваген" се отказва от нов завод в Турция

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 124

Калифорния затваря ресторанти и кина

автор:Дума

visibility 83

Бащата на Борис Джонсън влезе в Гърция през България

автор:Дума

visibility 100

САЩ изтеглят 9500 военни от Германия

автор:Дума

visibility 1899

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 740

/ брой: 124

Здравеопазване, което не лекува, а ограбва

автор:Иван Аладжов

visibility 359

/ брой: 124

Кой и защо плаче за "жертвите на комунизма"?

автор:Нако Минчев

visibility 574

/ брой: 124

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ