30 Октомври 2020петък06:34 ч.

Заплати на промоция

/ брой: 66

автор:Юлия Кулинска

visibility 1241

Парламентът отново заприлича на селски пазар, където всеки се надвиква и никой не чува другия. Депутатските заплати бяха разположени на тезгяха като преоценена стока и всеки се хвалеше колко голяма е сезонната промоция. Да, защото всички партии без БСП предлагаха замразяването им да е само в периода на кризата с коронавируса. А когато тя отмине - хоп!, връщат ги отново в същия размер, а може и повече...

Съдбата на депутатските възнаграждения за сетен път доказа огромното самоунижение, до което управляващите и верните им пазачи докараха парламента. Словоблудството, пустословието, обидите и плювните отново станаха основното оръжие на мнозинството. Вместо със смислени аргументи, трибуната на НС беше наводнена от популистко надцакване кой е по-по-най.

Гербаджиите размахаха пръст на социалистите защо искат промяната в заплащането да е завинаги, та да се намали финансовата бездна, деляща избирателите, получаващи до 1000 лв., от техните избраници, които слагат в джобовете си 4 пъти повече. Управляващите и уж опозиционното ДПС останаха глухи за предложението на левицата с криза или без криза заплатите на елита да се определят на базата на минималната работна заплата.

Още по-извратено бе хленченето на                       милионерите от "Воля", уж от името на хората. Придворните шутове на Марешки се опитаха в несръчен пиар да изчеткат патрона си какъв велик дарител е. Обаче според аптекарския бос популизмът бил прекрасно нещо на ползу роду и той го приветствал. Явно внимателно е слушал ментора си Бойко Борисов, който преди дни изрече същата нелепица. За да не останат назад в надцакването, и от ГЕРБ закрещяха колко много са дарили, забравяйки, че само секунда преди това обясняваха благочестиво, че благотворителността е личен жест и не трябва да се афишира.

Хайде, юруш на намалението! До утре...

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ