17 Февруари 2019неделя10:40 ч.

Вони, та чак смърди

/ брой: 29

автор:Валентин Георгиев

visibility 478

Осмърдяха държавата. Унизително е човек да им обръща внимание, камо ли да ги слуша. От пръстите си изсмукаха поредната мръсотийка, с която коленопреклонно да си самопредложат услугите за чужди интереси. "Всички европейски служби внимават с намесата на Русия в останалите страни. Великобритания вече има опит със случая "Скрипал". Тези думи на британската посланичка са лайтмотивът на поредния цирк, с който нашите управници се опитват да отклонят общественото внимание от истинските скандали в държавата. Главни герои този път са бизнесменът Гебрев, който сега се сетил, че бил тровен преди 4 години и поредният заподозрян руснак - Федотов, чието име с големи напъни влиза в обращение, за да реанимира позабравения несъстоятелен скандал "Скрипал". Но Лондон има интерес от това, а ние?

Няколко дни наред ни облъчваха с конспиративни теории за "Новичок"-а на родна земя. Цветанов дори обяви от Вашингтон бойна готовност за експертни разследващи комисии. Накрая се оказа, че въпросният Гебрев се натровил с пестициди и хлор от салата в хотел "Кемпински". И за да е циркът пълен, вместо да млъкне от срам, властта ни сервира наукообразни експертизи, но така и не отговаря на елементарни въпроси. Като например защо, ако наистина случаят е сериозен, както се опитват да го изкарат, службите са го проспали и е приключен скоропостижно още през 2015 г. Представа ли си нямат, че ако е Новичок, досега целият ресторант да се е затрил! Да не говорим, че пестицидите и хлорът вонят на химия отдалеч. Как Гербев и другите двама с него не са ги усетили?

Преди дни се опитаха да направят България боксова круша и за Венецуела с "бомбата", че Мадуро криел активи у нас. Е, не откриха телето под вола. Затова пък "дъвката" с руската намеса и Новичока е перфектното алиби за властта да доразвали съвсем отношенията ни с Москва. Елегантен отказ от "Турски поток" след срещата на Цветанов с Помпео, а защо не и за изгонване на някой и друг руски дипломат. Вони, та чак смърди! 

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32