26 Май 2019неделя12:49 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

Въвеждането на тол системата се отлага

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 313

Тол системата за товарните автомобили по всяка вероятност няма да влезе в действие от 16 август, както е предвидено в закона. Това се разбира от изказване на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова пред журналисти в Ямбол, разпространено от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Ще продължим да търсим възможност за конструктивен диалог с всички превозвачи във връзка с тол системата, която ще заработи в тестови режим от 16 август, защото смятаме, че тази реформа трябва да бъде въведена в България", казва Петя Аврамова.

От разпространеното съобщение не става ясно какво означава системата да работи в "тестови режим". Най-вероятно за определен период от време шофьорите няма да бъдат глобявани, ако карат, без да са платили, така както беше даден гратисен период с въвеждането на електронните винетки заради създадения хаос в началото на годината, В подкрепа на тази версия е информацията от прессъобщението, че таксите за част от платените пътища "ще бъдат с нулева ставка". Това означава, че за тях няма да бъдат събирани пътни такси, защото пътищата не са в добро състояние, е посочено в прессъобщението.

Изказването на министър Аврамова идва само ден след като Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поиска отлагане на въвеждането на тол системата до началото на следващата година. МРРБ все още не е обявило публично които точно пътища влизат в обхвата на тол системата, въпреки че до въвеждането й остават около три месеца. Единствено бяха дадени примерни цени за таксуването, които обаче все още не са окончателни и е възможно да има промяна. Срещу първоначално обявените пътни такси се обяви бизнесът. Според тях те са прекалено високи и ще доведат до увеличаване на цените на стоките и на билетите за междуградските автобуси.

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 773

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 716

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ