06 Август 2020четвъртък21:24 ч.

В очакване на...

/ брой: 112

автор:Ева Костова

visibility 493

Синдикатите неведнъж са играли успешно ролята на патерица на властта. Позицията на КНСБ, която дава рамо на мъчителните усилия за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната, е пример за такава подкрепа. Която идва в момент на нова порция сериозни критики срещу въпросното членство. И когато логично експертни гласове питат дали целта оправдава средствата... И на всяка цена ли точно сега трябва да драпаме към еврозоната. 

Всичката Мара втасала - чакалнята й е дерт сега. Мара (КНСБ) забрави, че трябваше да се бори с правителство и работодатели за доходи, заетост, помощ в кризата и т.н. Все неща, които отидоха в чакалнята... А КНСБ насочи своята синдикална мощ в това, за което България не е готова и от което ще политически успех ще си припишат ГЕРБ.

Но КНСБ потрива доволно ръце - за там сме. И така за пореден път даде да се разбере за кого милее и за кого работи. Без да си дава сметка, че страната ни не изпълнява критериите от Маастрихт, не покрива изискванията за ценова стабилност и валутен курс, има проблеми с качеството на работа на държавните институции, законодателството, корупцията, висока задлъжнялост, икономическа нестабилност и външни шокове върху инфлацията, бедност. Анализаторите могат да изброят още много причини, но се вижда с просто око, че нещата не са розови. Че на фона на опасения и уверения управляващите натискат ли натискат, за да могат после да кажат: Видяхте ли, и в еврозоната ви вкарахме, какво повече искате? 

КНСБ подкрепя политическо решение, но родните финансисти и държавници не са научили своите уроци. И затова е опасно поверяването само в техни ръце на банковата система. Животът ни ще поскъпне неминуемо заради еврото. Тогава политическото надмощие ще доведе до ново обедняване, до намаляване на потреблението и на производството, а от това страната няма да стане нито по-силна икономически, нито по-социална. А ще си остане встрани от общото развитие на ЕС. Това ли искат ГЕРБ и присъдружните им синдикати? Които заради политически плюсове са готови да жертват хората на България. От такива синдикати мерси...

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 75

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 704

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ