08 Април 2020сряда14:29 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Актуално

Училище за родители

/ брой: 58

автор:Деси Велева

visibility 103

В необичайни и кризисни ситуации лъсват много истини, които иначе остават скрити от погледите на външните за дадена общност или система хора. Тези дни много родители видяха децата си в малко по-различна светлина с помощта на виртуалното обучение. Онлайн класната стая, която събра учители и ученици в първи опити да се осъществи обучение чрез мрежата, нанесе сериозни удари по родителското самочувствие. Като странични наблюдатели майки и бащи имаха възможността да видят със собствените си очи поведението на учениците, обединени във виртуалното пространство. Горчивата истина шамароса някои от тях. Неуважение към учителя, неспазване на правилата, липса на концентрация са само част от примерите, които демонстрираха много деца по време на часовете. Драскане в чатове, неадекватни прекъсвания на напрегнатия преподавател, подвикване на съученик, неприлични жестове предизвикаха един въпрос у всеки свитедел на атмосферата: А какво ли става в истинското училище?

Да, виртуалната класна стая не е като реалната. Децата сега са в нетрадиционна ситуация, интересна им е новата среда, трудно удържат любопитството си. Не бива обаче да се залъгваме, че пренебрегващите правилата от вкъщи  са по-различни в поведението си в училище. В тази обстановка някак у родителите се събуди съчувствие към учителите и тайно себезапитване дали те биха издържали и пет минути в джунглата от непрестанни крясъци и пренебрежително отношение. Май се оказа, че учителят не е най-виновният за незнанието, за оценките, за... всичко. Изпуснатото вкъщи няма как да се навакса при прекрачването на училищния праг. 

Виртуалното училище показа, че много родители имат нужда да влязат в класните стаи и да понаучат нещичко за възпитанието и отношението към децата си. За тях ще е полезно дори само да постоят ден-два плътно до учениците, докато са затворени вкъщи. Така ще им се отворят очите към нелицеприятните истини.

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ