15 Септември 2019неделя13:38 ч.

"Турски поток" през България ще се забави

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 886

Саудитският консорциум "Аркад", който бе декласиран от "Булгартрансгаз" от поръчката за изграждането на трасето на "Турски поток" на българска територия и заменен от конкурента си - обединение "Газово развитие и разширение в България" (ГРРБ), обжалва това решение пред Комисията за защита на конкуренцията.

До произнасянето на антимонополния орган се спира поръчката за над 2,2 млрд. лв. без ДДС, която е ключова за транзита на руския природен газ през Турция, България и Сърбия до Западна Европа, както и за реализацията на намеренията на правителството за регионален газов хъб и борса за природен газ в България. Реално трасето няма как да бъде изградено в срок, освен ако не стане някакво чудо, и българското държавно дружество е заплашено от финансови неустойки заради това, че няма да спази договора си с "Газпром" за транзит на конкретни количества газ от началото на 2020 г. от Турция до Сърбия, твърди Медиапул.

На 28 май "Булгартрансгаз" (БТГ) съобщи изненадващо за смяната на избрания строител на 474-километровото трасе на газопровода от турско-българската до българо-сръбската граница. Мотивът за декласирането на "Аркад" беше невнесена в законовия 30-дневен срок документация за подписването на договора. Консорциумът, който първоначално спечели крупната инфраструктурна поръчка, е съставен от регистрираната в Саудитска Арабия компания "Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни" и регистрираната в Италия "Аркад Ей Би Би С.п.А." 

Бизнесът предупреди: Кризата за индустрията вече е тук

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 176

Левицата: Властта проспа чумата по свинете

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 176

Информацията за състава на бирата става задължителна

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 176

Премиерът притеснен да не избягат инвеститори

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 176

Защо ЕС да търпи една страна, която не знае какво иска

автор:Дума

visibility 110

Пороите в Испания взеха шест жертви

автор:Дума

visibility 58

Бахамските острови застрашени от нова стихия

автор:Дума

visibility 172

Спряха фериботите на някои пристанища в Гърция

автор:Дума

visibility 1787

Белезниците чакат

автор:Павлета Давидова

visibility 1093

/ брой: 176

На един протест

visibility 443

/ брой: 176

Олег Косих: "Бесарабски гердан" показва същността ни

автор:Альона Нейкова

visibility 550

/ брой: 176

За престъпленията на комунистическия режим

visibility 535

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ