22 Септември 2019неделя11:16 ч.

Цветан Незаменими

/ брой: 58

автор:Георги Георгиев

visibility 821

Според бившия правосъден министър Христо Иванов и според настоящия евродепутат Николай Бареков, Цветан Цветанов е политически труп. Това, че тия двама тъй различни в наратива си персони са на един акъл, е леко обезпокоително, особено когато говорим за труп, бил той и политически, още повече и Цветановия. 

Има някои съображения обаче, които правят слуховете за политическата кончина на втория човек в ГЕРБ желани, но неверни. Цветанов не се е покачил до шестия етаж на апартаментното си израстване и не се е разширил квадратурно, за да се хвърля в небитието от покрива на луксозното си жилище. Не. Той не е този типаж. 

Това, за което говорят Иванов и Бареков, е признак за европейската представа за правене на политика. Там публичният скандал унижава, принизява и унищожава кариери. У нас, при тази власт, при тази илитератщина и тепегьозлък, скандалът възвисява. Първо се слагат белите ризи, после те се разкопчават на шията и след това се пее: "Колко са бели душите ни". 

Вече го правят. Интернет ехти: "Цветанов е невинен". Да? Ама, разбира се. Първо беше: "Не даваме Делян!", сега ще крещят: "Искаме си Цветан!" И ще са прави. Защото без Цветан са заникъде. Без Цветан няма парламент (по Валери Симеонов), няма местни структури (по Томислав Дончев). Може да спрем дотук, защото е видно, че без Цветан иде краят на света (по ГЕРБ). И са прави, защото без Цветан в политическата канализация ще отекат и Делян, и сульо, и пульо, за които политиката и суджукът са синоними. Т.е. ГЕРБ в сегашния им вид. 

Е, може ли Бойко Борисов да убие творението си и после да го изроди наново чрез танталовите мъки на Томислав Дончев, както красива пеперуда излиза от гнусна какавида. Не може. Не става. Късно е. Всичко вече се е сраснало и гнои. Борисов може да изхвърли Цветанов, но само с цената на собствената си погибел. Би било добре за страната, но кога ли тези са работили за нея?

Честваме 111 години независима България

автор:Дума

visibility 43

Слънчево в празничния ден

автор:Дума

visibility 44

До 100 000 лева глоба за БНР

автор:Дума

visibility 299

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 686

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 572

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 459

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 447

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ