17 Февруари 2019неделя10:18 ч.

Цацаров отрече Гебрев да е отровен с новичок

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 290

Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал. В кръвта и урината му не са открити следи от т. нар. новичок, категоричен бе главният прокурор Сотир Цацаров, който заедно с премиера Бойко Борисов и шефа на МВР Младен Маринов се срещна с британския посланик у нас Ема Хопкинс. Изследванията са независимо едно от друго - на частна финландска фирма и от българската съдебно-медицинска експертиза. 

Веществото "хлорпирифос", открито в кръвта на Гебрев, е намерено в салата от рукола в ресторанта, в която безнесменът вечерял, но е имало от него и в кафемашината в дома му. Пестицидът е органофосфорен инсектицид за борба срещу неприятели по лозя, овощни, технически и житни култури, и е силно токсичен. Разследването е стигнало и до земеделския производител на руколата, а съдържанието на веществото е било в минимално количество. Съдебно-медицинската експертиза е показала остра интоксикация с фосфоро органично съединение.

Гебрев признал, че със съдействието на ВМА през юни 2016 е дал проба на кръв и урина за финландска частна лаборатория. Там направили заключението, че в организма му се съдържа фосфоро органично съединение, но не се съдържат химически бойни вещества, забранени от конвенцията, каквото е въпросният "новичок", разкри Цацаров и де факто разби тезата на Цветан Цветанов, че родният бизнесмен е отровен като  бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 269

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 207

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 261

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 309

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 298

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 193

/ брой: 32