26 Септември 2020събота19:17 ч.

Свободно падане

/ брой: 278

автор:Валентин Георгиев

visibility 1046

Почти не минава ден, през който Борисов да ни лиши от любимото си занимание. Рязането на лентата за поредния пътен участък отдавна се е превърнало в премиерско ноу-хау. Втръсналият на всички пиар обаче взе да зацикля. Видя се, че канавата на това управление се изчерпва с думата "асфалт". По-нататък липсата на капацитет и приоритетно мислене лъсват отвсякъде.
Разбира се, цялата тази показност се извършва с парите на всички нас, не с Борисовите. Той и ГЕРБ всъщност не правят друго освен да харчат парите ни по начин, който им харесва. Затова и рейтингът им пада главоломно.
"Думите отлитат, направеното остава" - и 100 пъти да бъде повторена, тази самовлюбена мъдрост не дава отговор защо жизненият стандарт на българина се срина така силно през управлението на ГЕРБ. Дават ли си сметка, че ако Станишев беше изхарчил 8-те милиарда излишък (а не 4, както твърди Борисов) за магистрали, днес нямаше да се кичат с прословутата финансова стабилност. А тогава имаше пари и за пътища, и за увеличение на заплати и пенсии. Имаше и излишък! И растеж!
Днес всичко това липсва. Отсъстват от дневния ред на държавата и адекватни мерки за излизане от кризата и съживяване на икономиката. Конкуретоспособност, иновации, инвестиции, нови работни места - очевидно трябва да забравим за тях, докато ГЕРБ е на власт.      
И резултатът е виден - България потъва в почти всички европейски класации. А щом го твърди дори ИПИ, този трубадур на провалилата се политика на вечни рестрикции, нещата наистина са драматични. Но това вече не е зацикляне, а свободно падане.

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 545

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ