05 Юни 2020петък01:04 ч.

Страната на боклука

/ брой: 2

автор:Ростислава Иванова

visibility 672

За 12 години в ЕС България затвърди тъжния си имидж на най-бедната и изпаднала страна. От 28 държави в общността сме челници по най-ниски доходи, най-лошо и най-скъпо здравеопазване, най-висока смъртност, най-застаряващо и емигриращо население, най-много изпаднали деца от училище, най-много потребители на дрехи и автомобили втора употреба (внос от Западна Европа). Водим класациите и по "производство" на битови боклуци, и по открити сметища, тровещи почвата и водите ни. Не помогнаха и заплахите за санкции от Брюксел, че за толкова години членство и предвидени евромилиарди за екология още си хвърляме боклуците по поляни и дерета. 

Германското издание "Шпигел" добави нови щрихи към злощастното ни евровегетиране, обявявайки, че водим и класацията по корупция. Затова не е чудно как цели влакови композиции и кораби с италиански боклуци, организирани от калабрийската мафия, са се озовали нелегално у нас, за да бъдат горени в частните тецове на приближени до властта бизнесмени. 

Превърнахме се в европейската страна на боклука. А отговорните представители на същата власт - в МВР и МОСВ, вдигат рамене, мигат на парцали и се кълнат, че нищо не знаели и не били разрешавали. И даже се ядосаха на италианските власти и медии, че замесили България в скандала с Ндрангета. Ако не бяха разкритията на Ботуша, сега никой у нас нямаше да знае, че България е превърната в "държава на боклука". Което няма как да стане без покровителство от "най-високо" място. Страната ни ще се окаже и лидер в класацията на ЕС по внос на отпадъци - не само европейски, но и от цял свят. А депата с вносна смет вече никнат като гъби - особено в бедния Северозапад. И в това няма нищо чудно.

Заради пустата ни беднотия се прочухме и като "държавата на капачките". Затова, молим братята италианци, в името на детското здравеопазване поне ни пращайте капачки! Така резилът ни в Европа поне би имал някакъв смисъл.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ