08 Април 2020сряда16:02 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Стига фашизъм!

/ брой: 49

автор:Велиана Христова

visibility 461

С всеки изминал ден, господа от ГЕРБ, лъсва политическата ви същност - че сте десни и антикомунисти е ясно, но че сте и фашисти народецът не бе очаквал. Поредното доказателство дойде вчера от Брегово. Новата власт от подопечни на Борисов кмет и общинари решила да върши много належаща "реформа" - да смени табелите на куп улици, понеже имената на Лиляна Димитрова, Вела Пеева, Митко Палаузов, Сергей Румянцев, Адалберт Антонов, ген. Владимир Заимов и Свилен Русев са... "загубили историческата си актуалност". Не исторически, а конюнктурни и политически са им мотивите. При това са в разрез с европейските ценности, на които уж се кланят господата, понеже в Европа свято пазят и улиците, и паметниците на дейците на Съпротивата срещу фашизма, да не говорим за Георги Димитров - него там го тачат като емблема на битката срещу фашизма. 

Едно време сталинистите са събаряли черкви, понеже били "опиум за народа". Лично съм участвала в борба за възстановяване на една черква в Санкт Петербург през 80-те години. Каква ирония - сега пък се бия за безпартийния ген. Заимов и за земеделеца поет Румянцев - някогашни жертви на фашизма у нас. Единият разстрелян 1942-а, другият отвлечен и удушен от терора 1925 г. А в управленската си програма г-н кметът обеща на бреговчни да оправи и разни разбити улици като "Роза Люксембург", "Ернст Телман", "Георги Димитров". Тях що са ги забравили в списъка на "загубилите актуалност"?! Що само главата на Вела Пеева ще я вземат втори път? Главорезите, осъдени от Народния съд, ги оневинихте още през 1996 г. Сега дойде време да обвинявате жертвите! Онези, които не се бореха за постове, а мряха за свобода и за идеали. Вярно, днес те хич не са актуални. В тия времена на омраза и алчност колко му е да възродите фашизма? А на българите какво им остава - сал една строфа от Сергей Румянцев:

"Душата ми, сиротна като скръбна чайка..."

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 248

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ