16 Юни 2021сряда11:00 ч.

Стефан Янев привиква отпускарите в службите

Бойко Рашков иска отстраняването на хора, с които няма как да работи

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 793

Служебният премиер Стефан Янев е поканил на среща ръководителите на службите за сигурност, стана ясно от интервю на вътрешния министър Бойко Рашков. Преди ден той обяви, че началниците масово са излезли в дълъг отпуск точно покрай встъпването в длъжност на служебния кабинет. "Ръководители от висок ранг на служби, които по Конституция са призвани да осигуряват националната сигурност. Сменя се правителство, на което трябва да служат. Излязоха в отпуск по време на жътва - когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на гражданите, че няма да има измами", разгневи се служебният вицепремиер.

В понеделник стана ясно, че председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително, същото се отнася и за шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Председателят на Държавната агенция "Технически операции" Цветан Китов е в платен отпуск за обучение от 5 до 21 май, но за сметка на колегите си се е отзовал на среща по искане на премиера Янев. "Не всички са в неплатен отпуск, някои се явиха, когато бяха поканени. Могат да бъдат върнати на работа и да бъдат освободени. Смятам, че това трябва да стане. Не може ръководителите на службите да са в неизвестност. Те са поканени отново и ще видим как ще се действа, ако не се явят", коментира Рашков.

"ДАНС, която аз дълго време наричах Агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на СРС. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора? Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика", смята министърът.

Рашков успя да настрои медиите срещу себе си с непремерено изказване срещу водещите на БТВ. Докато ги обвиняваше в непрофесионализъм и слушане на глас в слушалките, той си позволи да обяви, че би ги уволнил. Това доведе до остра позиция на БТВ и гилдията.

ДКК саботира министъра на икономиката

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 113

Задълженията на държавата към бизнеса нараснаха с 31%

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 113

Каним "Гугъл" и "Амазон" в България

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 113

БНБ одобри нови шефове в ББР

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 113

НАТО установи шест заплахи

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 113

Заев идва за преговори в София

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 113

Путин е умен и корав политик

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 113

Изчезваме

автор:Ева Костова

visibility 262

/ брой: 113

Изненадите на Хераклея Синтика

автор:Велиана Христова

visibility 268

/ брой: 113

Поколение от нехранимайковци ли отгледахме?

visibility 227

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ