02 Март 2021вторник09:51 ч.

Отзвук

Станахме и "врагове на народа"

Коментират несъгласните със студентските окупации, включени в заклеймяващия списък, съставен от новата протестърска диктатура

/ брой: 258

автор:Дума

visibility 2858

Ангел Славчев:
Този списък е морална идиотщина


Като един от организаторите и лидерите на протестите през февруари е абсолютно нормално да ме поставят сред враговете сега. Тогава аз се борих за една социална държава, за социална политика, в името на бедните хора. Днес единственото, което се чува, е "оставка, оставка, оставка". Когато обаче попиташ какво следва от тази оставка, никой не ти отговаря. Това е менталност, която напомня на Реформаторския блок. Техните акции всичките са такива. Недомислени. А хората искат да знаят какво ще има в бъдещето, какво следва оттук нататък.
Смятам създаването на този списък за абсолютна идиотщина. Това не се вписва в никакви морални и политически норми. Тези хора, анонимните създатели на списъка, съзнават ли, че ако се събераат на едно място споменатите от тях хора, те ще бъдет пометени интелектуално.


Петър Кичашки:
"Моралните" започнаха "лов на вещици"


Аз се оказах в този прословут списък само защото не подкрепям протестите. Както Борислав Цеков каза отдавна - болшевизмът няма цвят, той е манталитет и начин на мислене. Всички хора в този списък са нарочени за врагове на светите искания на протестите. Искам само да припомня, че с колегите ми и приятели бяхме в първите дни на протестите, носихме плакати с въпроси към г-н Олигарски, борехме олигархията от ляво и дясно. Казахме "Не!" на Станишев, Местан и Орешарски и "Не!" на Борисов, Костов и Кунева. Даже давах интервюта за Ройтерс и CNN в разговор за българските протести. Тогава не бях предател.
Сега обаче, когато истеричността на фалиралите кукловоди, които се борят на живот и смърт да спасят замиращата си империя, е взела връх, сега започва истинското гонение. Казах преди време, че започна ловът на вещици. Днес те запалиха кладата и посочиха кой да изгори на нея. Очаквам лидерите на протеста да се разграничат от съставянето на болшевишки списъци с несъгласни или ясно да заявят, че ги подкрепят. Жалко. Наистина жалко. Защото този протест в началото можеше да се превърне в двигател на промяната. Днес е искра, по думите на пропагандаторите. Да, искра е. Искра, която ще запали кладата. Хората в списъка да се готвят - компроматната война е в ход.

Ани Алашка:
Направо да ни лустрират със закон!


Леко съм разстроена от написаното за мен, защото са пропуснали да отбележат, че съм ченге от ДС. Пропуснали са и да ми поставят правилните етикети "червен парцал", "червена бабичка", "подлога на Позитано 20" и т.н. Не че нещо, ама липсва ми пълнотата на представянето.
И да не пропусна да кажа колко съм поласкана от факта, че вися в общ списък с Петното и Шамара, да не говорим за цялата плеяда все интересни имена, в чиято компания са ме турнали.
Не на последно място, имам предложение въпросният списък с врагове на народа да не остава просто списък, а направо да го претворят в лустрационен закон, съгласно който да ни изпратят директно в трудов лагер, та веднъж завинаги държавата да миряса от подривната ни дейност. Така най-сетне сънят на умните, прогресивните и интелигентните няма да бъде нарушаван и няма да им се налага да стават рано.
И ще настане такъв живот!


Вени Марковски:
Честните хора да се разграничат от този пасквил


Ако действително искате хората да повярват, че всички протестиращи са честни и почтени, подобни списъци не бива да се оставят без коментар.
Надявам се, че всички честни и почтени хора ще се разграничат от подобни анонимни публикации. А за нечестните - не се надявам.
Този пасквил е публикуван и в официалния сайт на протестиращите срещу Орешарски. Това е много важно и говори само по себе си за толерантността на лидерите на протеста.


Владимир Танев:
Тройна коалиция на новата олигархия, новите протестиращи и новата Държавна сигурност


Да, вече усещам качения адреналин у едни. Те сигурно доволно потриват ръце. Танев е техен, знае ги тия работи.
Зная ги тези работи, защото:
- Бях един от първите, които захваната темата за времето на ДС. Справка в Златния фонд на БНР;
- Бях първият, който разкри българския период на терорист №1 на миналия век Илич Санчес Рамирес - Карлос Чакала, и чадъра върху него на ДС. Попитайте за това д-р Константин Тренчев;
- Бях първият, който захвана след промените темата за убийството на Георги Марков. Ще ви го потвърди Любен Марков, братовчед на убития писател емигрант;
- Бях журналистът, който предопредели със специално разследване изхода на президентските избори през 96-а, като разкрих американското гражданство по рождение на Георги Пирински. Попитайте Иван Костов защо ме помоли да се върна два дни по-рано от Албена същото лято;
- Бях журналистът, с чието медийно ноу-хау бяха катализирани протестите на 10-и януари 97-а. За това не е нужно да питате никого.
И още, и още, и още...
Моите контакти със старото ДС съм описал подробно на стената си.
Какво е общото между старата и новата Държавна сигурност? И новата, както и старата, върши следното:
- Профилира хора;
- Опитва се да променя биографии на известни личности;
- Набеждава във всичките грехове на света хората, които мислят обратно на нея;
- Лепи етикети, измисля клевети, извършва активни мероприятия.
Старата Държавна сигурност разполагаше с целия апарат на държавата. Новата Държавна сигурност има своите клакьори, своите поръчкови медии. Има кръг от доносници, които бързо растат в кариерата заради вярната си служба.
Новата Държавна сигурност работи ръка за ръка с част от олигархията и надничарите от жълтите павета. Новата олигархия, новите протестиращи и новата Държавна сигурност - новата тройна коалиция на България. Готвят се дори да ни управляват. Горко ни.
Сигурно вече се питате - а каква е разликата между старата и новата Държавна сигурност? Няма такава.

Богомил Бонев:
Кафява помия се прави на морална алтернатива


Знаете ли, че току-що разбрах, благодарение на някакъв си Йовко, Йонко или УРКО, който бил съавтор на "онзи списък", разликата между фашистите и извършителите на списъците, сходни на неофашистите с врагове - няма разлика. Кафява помия ни се преструва на морална алтернатива. На мястото на гнусните подобия на демократи от деветдесетте години (дежурни гладуващи, скапани седесари, станали чиновници при Първанов, празни хора...) се надпреварват нови Калиновци, Антоанетки, неграмотни Асенчовци... вселенски боклуци... И всеобхватна спонсорирана демократична неграмотност. Неграмотни сте, "деца наши". Даже не можете да го опровергаете писмено...


Проф. Людмил Георгиев:
Мутри, не причинявайте на младите "окупатори" бъдещи лични драми


След като Ивет Добромирова и жената на Иво Прокопиев се накараха оная вечер на окупаторите, че взеха 500-те лева от онзи пенсионер, днес бТВ беше впрегната да отбележи "благородния жест на връщането"?!?
Ей, дори и по времето на Живков не си спомням да е имало такава отвратителна манипулация! Единственото, което реформатори, мутри и мутреси не могат да проумеят, е, че хората не могат да бъдат толкова лесно манипулирани; че колкото по-нагла е телевизионната манипулация, толкова по-големи съпротиви предизвиква! А това ще се материализира на бъдещите избори, когато и да са те. Повече от сигурно е!
Извън всякакви пристрастия бих искал да отправя един апел към мутрите, мутресите и реформаторите, които манипулират окупаторите...
Алоо, уважаеми, става ясно, че чрез окупацията на Ректората няма да постигнете целта си за светкавични предсрочни избори, нито пък е възможно оттук нататък да се манипулира студентската общност в страната! Пикът на напрежението премина, следва спад и превръщането в окупацията на едно неприятно, но рутинно преживяване, подобно на протестите! Това означава младежите да бъдат все по-изолирани от досегашната си естествена среда, да се самозатварят в своята "Крепост", както благоволи да обяви онази невнятна журналистка Бенатова, и да започнат полека-лека да преживяват собствената си самота! После ще последват междуличностните конфликти, вътрешните драми, обвиненията и поредица от психични проблеми, които само ще се задълбочават! В един момент окупацията ще приключи, окупаторите ще трябва да се върнат в обществото, което определено ще ги посрещне със смесени чувства! Това ще означава изключително затруднена реадаптация към нормалното ежедневие, възпроизводство на конфликтността и евентуално бягство към алкохол и наркотици, за да снемат напрежението! С други думи, голяма част от тези деца просто са застрашени за собственото си бъдеще, за оцеляването им като нормални хора!
Думата ми е, реформатори, мутри и мутреси, ако имате елементарна представа за тези неща и остатъци от човешко отношение към окупаторите, ще измислите приемлив начин да ги оттеглите и да не ги употребявате повече! Иначе техните лични бъдещи драми ще се връщат към вас със страшна сила!
Алоо, качеството, да не кажете после, че пак не съм ви предупредил!
Това е положението...

Пак затвориха „зелените коридори“

автор:Дума

visibility 36

COVID-19: Рязък скок на заразените – 2 588 нови случая

автор:Дума

visibility 61

Отново опашки за ваксини

автор:Дума

visibility 153

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 42

СЗО: Пандемията няма да приключи до края на годината

автор:Дума

visibility 165

Все повече хора желаят ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 42

Масирана атака в Скопие срещу Любчо Георгиевски

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 42

Противници на Пашинян нахлуха в държавни учреждения

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 306

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 281

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 213

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 211

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ