25 Април 2019четвъртък15:53 ч.

Снимка ТР "Сфумато"

Сцена

Спектакъл на "Сфумато" отива на фестивал в Ню Йорк

"Това НЕ Е Хамлет", носител на "Аскеер 2017", ще се играе на 23 и 24 януари 2019 г. на Directorfest

/ брой: 218

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 852

Представлението "Това НЕ Е Хамлет" на Театрална работилница "Сфумато" е получило покана за участие в Directorfest в Ню Йорк. "Това НЕ Е Хамлет" ще бъде първият български спектакъл в 35-годишната история на фестивала, ориентиран предимно към режисьори, възпитаници на Нюйоркската академия. Датите на представленията са 23 и 24 януари 2019 г., научи ДУМА от Рада Баларева, пиар на "Сфумато".

Спектакълът на Боян Крачолов, който спечели номинацията "Малък сезон 2016" и влезе в афиша на "Сфумато", е носител и на "Аскеер 2017" за режисура, а актьорите Димитър Крумов и Иван Николов - за ролите си в категория "Изгряваща звезда".

По думите на режисьора: "Актьорската природа е изначално ненаситна. Алчна. В основата й е страстта, сценичният нагон, желанието да премеря сили, да се преборя с този голям образ, после със следващия, с този след него, и така нататък, и така нататък. Някъде беше казано, че един актьор трябва да изяде всичката храна на света, да изпие всичкото пиене и да преспи с всички жени. Че той трябва да съществува в един стихиен контекст, постоянно бушуващ и никога неукротим.

В това представление се опитваме да отприщим тази стихия. Да проверим дали ние я водим нея, или тя нас. Да изследваме границите - както нашите собствени, така и на сцената, да видим докъде можем да обтегнем тънката нишка, която разделя истината от илюзията, да опитаме, по думите на Вонегът, "да се приближим максимално до пропастта на лудостта, без да паднем вътре". Да стигнем колкото се може по-висока скорост на мислене, на прескачане от един образ в друг, ала не машинално, не повърхностно, ами колкото се може по-дълбинно, на едно лудешко препускане през най-големите текстове, тези, които винаги са ни провокирали, и накрая да успеем да слезем от тази "въртележка", да се върнем към самите себе си. А ако не успеем - поне ще сме опитали. Защото това НЕ Е Хамлет. Това са актьори. (Обратното на хора.)"

Directorfest, организиран от The Drama League, е градски фестивал, който се фокусира върху изкуството на съвременната режисура. Фестивалът продължава няколко седмици и се провежда в различни пространства в Манхатън и околностите на Ню Йорк. Представя в програмата си готови продукции, сценични прочити, дискусии, премиери на книги с присъствие на авторите им, ателиета и разговори с изтъкнати американски режисьори.

The Drama League е организация, посветена на създаването на взаимодействия между артисти и аудитории... над и отвъд изпълненията, които заедно преживяват. Тя работи за повишаване на професионалното, личното и творческото развитие на артиста; с цел да се подобри качеството на новите сценични произведения и да се вдъхнови публиката с един по-богат, по-информиран опит. Всяка година продуцира над 100 тематични събития в Ню Йорк, включително и най-старите театрални отличия в Северна Америка, наградите на Drama League, както и обучения, форуми, открити репетиции, семинари и др. в своя център в Трибека.

 

 

Голямото пътуване започва

автор:Дума

visibility 6

Развалят договорите с американските централи

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 80

"Локхийд Мартин" отваря ремонтна база за F-16 в България

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 80

Горивата ще поскъпват още

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 80

Брюксел разреши държавна помощ за суровото мляко

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 80

Първа среща между Путин и Ким

автор:Дума

visibility 0

Плашат Русия със "100 хил. тона" дипломация

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 80

Иран: Ще отговорим на санкциите

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 80

САЩ убиват повече цивилни от талибаните

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 80

Пазарният джихадизъм удари онкоболните

автор:Юри Михалков

visibility 220

/ брой: 80

Нюрнберг - светлина и сенки

автор:Ева Костова

visibility 141

/ брой: 80

Раздвоеният

автор:Ростислава Иванова

visibility 134

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ