25 Май 2019събота02:01 ч.

ново:

Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий

Социалистите в Горна Оряховица няма да подкрепят общината за нов кредит

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 188

"Няма да подкрепим община Горна Оряховица да изтегли нов кредити за 1 800 000 лева. В петък вечер, по тъмно, но пък спешно, кметът Добромир Добрев е свикал извънредна сесия, за да одобрят съветниците вземането на безлихвен кредит от държавата за 950 000 лева и кредит от частна финансова институция за 850 000. С тези пари общината ще покрие възникналия касов разрив в бюджета, защото не е планирала добре собствените си приходи. С другите иска да закупи техника за метене и миене на улиците, преди гражданите да са казали на референдум дали това ще прави общинско дружество или частна фирма. Ние сме против такъв модел на управление". Това обясни местният лидер на БСП и общински съветник Огнян Стоянов.

Стратегия на кмета е да даде печелившите дейности на частна фирма на завишени цени, а да остави губещите дейности общината да извършва сама. С огромна надценка е сметосъбирането в 12 села и град Долна Оряховица. Не достигат средствата за чистенето на града. Такъв подход не дава резултат, напротив - населените ни места са мръсни, такса "битови отпадъци" расте, сумата, която плащаме на частна фирма, се увеличава, а общината постоянно е в дефицит по това перо. Отговорността сега е ничия, а би трябвало кметът да отговаря пряко", коментира още Стоянов.

Социалистите настояват всички комунални дейности да се извършват от едно дружество, което да е общинско. Затова искат да се проведе местен референдум, на който гражданите да решат дали общинско дружество да извършва цялата комунална дейност, включително поддържането на чистота и сметосъбирането.

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 97

13 станаха ранените в Лион

автор:Дума

visibility 27

Експлозия на улица в Лион

автор:Дума

visibility 65

САЩ ще изпратят 1500 военни в Близкия изток

автор:Дума

visibility 64

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 585

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 598

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 302

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ