27 Май 2019понеделник00:55 ч.

ново:

Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори Рекордно ниска избирателна активност на четвъртите евроизбори

Следлимитно

/ брой: 229

автор:Аида Паникян

visibility 1063

Народът си го е казал просто и ясно: "Блокирай моториката на духовника, за да остане пасивна демографската микроединица". Та, ако кабинетът "Борисов-2" бе блокирал поне отчасти моториката на тогавашния си здравен министър Петър Москов, днес общественият здравен фонд нямаше да плаща милиони за нечии недомислици, политическа недалновидност и невежество в разработването на политики в здравеопазването. 

Седмици, месеци, години се обясняваше на тогавашните т.нар. здравни управници, че лимитирането ще им излезе солено. Преди около половин година касата трябваше да извади 16 млн. лв., за да плати (с парите от вноски на здравноосигурените) за нечий опит за псевдоконтрол, сведен до принципа "скъп на триците, евтин на брашното". Но не онзи квазиполитик, измислил лимитите, е виновен. Защото всеки като него ще продължава да дава воля на фантазиите на болния си мозък, докато не бъде спрян: щом измисленото правило попада под ударите на закона, за неправомерните му последици трябва да плати личността! А не обществото. Утре тези 16 млн. лв. може да станат 32 млн. или 160 млн., или повече и пак ще плаща не виновникът, а потърпевшите - здравноосигуреният и всички данъкоплатци. На кого му пука, щом не бъркат в джоба му? Не ще и дума, че недалновидните рестрикции на медицински дейности и на лекарства ще продължат и за тях ще плаща пациентът със здравето си. Или балансиращият между търговско дружество и Хипократова клетва лекар. 

В същото време бедният и болен българин на минимална пенсия или минимална заплата може да плаща от джоба си медицинската услуга, защото иначе ще мре. Нали не бъркат в джоба на един или друг бивш министър или шеф на каса? 

И всичко това, ако беше само в здравеопазването, здраве му кажи. Стотици хиляди евро плаща кабинетът с пари на данъкоплатеца по дела в Европейския съд за правата на човека...  

Отлагат магистрала "Струма" за 2030 г.

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 98

БНБ очаква рекордно висока инфлация

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 98

МВФ: Търговските войни отнемат 0,3% от растежа

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

ОИСР отложи приемането на България

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 98

Осмина се борят за поста на Мей

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 98

НАТО разработва нова стратегия срещу Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 98

Ирландия подкрепи по-лесните разводи

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 98

Кратки новини

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 98

Магарета летят из облаците

visibility 75

/ брой: 98

Докога ще задаваме само въпроси

автор:Зорница Илиева

visibility 74

/ брой: 98

Български бизнес в Лондон

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ