01 Ноември 2020неделя03:14 ч.

Шулц: европейските лидери не са глупаци

/ брой: 20

автор:Дума

visibility 401

Унгарският премиер Виктор Орбан не трябва да взема европейските лидери за "глупаци", говорейки едни неща в Будапеща, а други - в Брюксел, заяви избраният неотдавна председател на Европейския парламент Мартин Шулц след среща с него в Брюксел.
"Той е способен политик, който в Брюксел използва европейската риторика и заклеймява същото това говорене като недопустим подход, когато е в Будапеща", добави Шулц. "Европейците трябва да имат предвид, че Орбан е интелигентен партиен лидер, но той също трябва да има предвид, че европейските лидери не са глупаци", подчерта председателят на ЕП.
Междувременно министрите на финансите от Европейския съюз откриха процедура за предприемане на безпрецедентни санкции срещу Унгария заради прекомерния й бюджетен дефицит, като одобриха препоръка в този смисъл до Еврокомисията, заяви европейски дипломат. "Решението беше взето" на заседание в Брюксел. Тези санкции може да намерят израз в замразяване на европейски субсидии, по-конкретно от Кохезионния фонд на съюза, посочи източникът. 
Комисията прецени, че Унгария не е работила достатъчно, за да коригира своя бюджетен дефицит. Брюксел смята, че дефицитът за 2011 г. наистина технически е под границата на 3% от брутния вътрешен продукт, но подчертава, че този резултат е изчислен на основата на неконвенционални елементи. Страните-членки потвърдиха тези заключения. Това е удар срещу премиера Виктор Орбан в момент, когато неговата страна е изправена пред големи финансови затруднения и се опитва да получи заеми от ЕС и МВФ. По време на днешното заседание на финансовите министри се появиха "реални политически търкания" между Унгария и нейните партньори, заяви друг европейски дипломатически източник, подчертавайки, че съотношението на силите в ЕС е "26 срещу 1".

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ