Шеф Севда Димитрова кани на солена кулинарна демонстрация в Бургас
/ брой: 149
Кулинарна демонстрация на тема "Солта, без която не можем..." ще направи победителката от втория сезон на MasterChef - шеф Севда Димитрова. Пред посетителите на Street Food & Music Festival 2020 - Бургас, тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро - "Цвете на солта".
Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещите с разнообразни култури и хора запалват у Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя шеф Димитрова. И добавя: "Преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг."
В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс.
Заповядайте на Морската гара днес, 6 август, от 17.45 ч., за да станете част от солената магия в изисканата кулинария, приканват организаторите.