19 Март 2024вторник09:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Създадоха формула за най-перфектното хапване на сладолед

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 695

Формула за най-перфектното хапване на сладолед, за да му се насладим напълно, бе създадена от британски учени, съобщи "Мирър". Тъй като писменото й изражение - (i@-14оC + 1//2S + UDS + 12s) x 2 = MF* - не е много ясно за лаиците, д-р Сара Кемп обясни всичко в няколко прости стъпки.

Първо, след изваждане от фризера сладоледът трябва да се остави 15 минути, за да се размекне. Така той достига оптималната температура от минус 14 градуса. След това се гребва малко количество - около половин чаена лъжичка. Поставя се така в устата, че да попадне първо върху езика, а там са вкусовите луковици. Това се постига, като лъжичката се обърне. След това сладоледът се придвижва из устата така, че да се усети колко е студен и да се оцени кремообразната му консистенция. Вдишване през устата на този етап разпръсква усещанията до всички рецептори.

Сладоледът трябва да остане в устата цели 12 секунди, за да се оцени максимално вкусът му. Този процес трябва да се повтаря с всяка хапка, за да се изгради пълен вкусов профил на лакомството и усещанията от хапването му.

Премахнете плоския данък

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 51

Финансовият министър се сравни с Иван Асен II

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 51

Лихварството не е престъпление

автор:Дума

visibility 440

/ брой: 51

Нов лиценз за площадката на АЕЦ "Козлодуй" 2

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 51

Моряците от "Руен" се прибират до 15 дни

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 51

Вучич алармира за сърбите в Косово

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 51

Лейбъристи избраха чернокож за лидер

автор:Дума

visibility 443

/ брой: 51

Накратко

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 51

Едно към едно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 482

/ брой: 51

Програмирано лицемерие

visibility 494

/ брой: 51

Новият Наполеон

visibility 462

/ брой: 51

Мисията на патриарх Неофит трябва да продължи!

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 51

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ