22 Януари 2020сряда22:32 ч.

Със закон Пеевски иска да си плаща за НСО

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 96

Делян Пеевски е сред четиримата народни представители от ДПС, които са внесли предложение за промени в Закона за НСО, предвиждащо възможност депутати и други длъжностни лица официално да плащат за охраната си от националната служба. Освен медийния магнат вносители са председателят на движението Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

Промяната в закона е само една - че охраната си ще плащат народни представители, членове на семейството на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя, както и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Тези категории лица не ползват задължително охрана, но по закон тя им се осигурява "при конкретна застрашеност". Решението за това взема комисия, в която влизат председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и началникът на НСО.

Като мотив за промяната е посочено само, че охраната на тези лица вече няма да е за сметка на бюджета на НСО, с което щяла да се "постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване разходите за охрана, без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице". Освен това, като пести средства от това перо, НСО ще може да отделя от бюджета си за съвременно и адекватно техническо оборудване, превозни средства и допълнителна квалификация на служителите, смятат вносителите.

Преди Коледа Карадайъ обяви, че охраната на Пеевски и Доган от НСО ползва автомобили на ДПС. Единственото, което се осигурява, са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО, заяви лидерът на движението. От НСО няма официална информация по темата.

Парламентът пак промени правилата за търговия с горива

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 15

Сърбия иска да ни помага с техника и заварчици за "Турски поток"

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 15

Пакетът "Мобилност" все по-близо до влизане в сила

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 15

Искат подпомагане за тютюна и след 2021 г.

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 15

Дефицит на демокрация по света

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 15

Русия с кабинет на приемствеността

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 15

Гърция избра жена за президент

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 15

Републиканците бранят Тръмп

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 15

Доблестта се наказва със смърт!

автор:Христо Георгиев

visibility 107

/ брой: 15

"Тъпан бие, хоро се вие"

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 15

Окончателното решение на руския въпрос

автор:Георги Георгиев

visibility 112

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ