22 Септември 2021сряда21:28 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

С грижа за зелена Варна

130 рози за юбилея на организираното социалистическо движение в България засадиха в морската столица

/ брой: 128

автор:Ина Михайлова

visibility 187

Сто и тридесет рози по случай 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение у нас засадиха в Розариума на Морската градина във Варна кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 3 многомандатен избирателен район. "Продължаваме да се грижим за красотата и зеленината на Варна. Морската ни столица може да се превърне в град-мечта. Не е случайно това, което правим. Розариумът е един от символите на града. Той е малка част от всичко, което трябва да се възстанови, за да си върнем славата на най-добър град за живеене, която загубихме по време на управлението на ГЕРБ", заявиха участниците в екологичната инициатива. "Знаем от какво има нужда нашият град и нашата България. Това, което се случва в последните години, е недопустимо и не може повече да продължава", обобщи настроенията на кандидатите за народни представители вторият в листата на 3 МИР - Варна и председател на Градския съвет на БСП в морската столица Борислав Гуцанов.

Това не е първата инициатива на социалистите във Варна, свързана с Розариума и зеленината на града. През 2013 г. навръх Цветница БСП подари на варненци "букет" от 320 рози. Тогава се оказа, че има още място за цветя и дни по-късно и Младежкото обединение на БСП се включи в инициативата, като засади 150 рози в емблематичния за морската столица Розариум. "Това, което виждате днес, е резултат от нашата дейност, от нашите инициативи за разкрасяване на Варна и увеличаване на зеленината в нашия град", споделиха кандидатите за народни представители. И допълниха, че грижата за зелена и красива Варна е грижа за всеки жител на морската столица. 

Екологията е един от основните приоритети в предизборната програма на БСП. И акциите за красива и зелена Варна не са спорадични, а последователни. През пролетта кандидатите за народни представители от "БСП за България" във Варна засадиха 40 дръвчета във "Виница". Жестът бе символичен, но и израз на подкрепата към всички, които се борят срещу изсичането на горите.

БСП във Варна бе единствената политическа сила, която застана зад протестиращите срещу изсичането на 25 дка иглолистни гори на Франгенското плато в района на "Виница". Това стана през февруари тази година. Местните хора недоволстваха срещу сечта на гората, започнала още в началото на декември миналата година. Подадените сигнали до главния прокурор, Окръжна прокуратура, местната власт, министерствата на околна среда, на земеделието, на регионалното развитие останаха без резултат. 60-годишните борови дървета били засаждани в местността Коджа тепе (Голяма могила) след невиждания порой през август 1951 г., предизвикал свлачища. Тогава държавата залесява Франгенското плато и създава екосистема, която укрепва терена и връща животните. До миналата година, когато започва сечта, разказват варненци. Живеещите в съседство са притеснени, че порой като Аспаруховския преди няколко години, би бил фатален за намиращите се под ската сгради. Ето, и с такива болки живеем ние, варненци, всеки ден, споделят кандидатите за народни представители от "БСП за България".

И разказват, че Варна има огромни проблеми с местната власт. След промяната на 11 юли ще тръгнем и към промяна по места, категорични са социалистите. Не може Варна от втори по големина град, но не и втори по значение, да се е превърнал в град на колене, град, който очаква подаяния от централната власт, споделят с болка варненци.

Варна може да бъде съвременен град. Имаме  проекти, които започнаха по наше време, но бяха замразени от ГЕРБ. Време е да ги възродим - да изградим нова модерна част на старото пристанище, чертаят планове социалистите. Проектът има някаква реализация, но не е това, което трябва да бъде, а една голяма скара-бира и... виенско колело. Това е най-интересното място на Варна и трябва да има аквариум, яхтено пристанище, сграда за конгресен туризъм, за да може интересът към нашия град да го има и пролет, и есен, разказват кандидатите за народни представители от "БСП за България".

Държавата не може да си позволи още един период на безвремие, в окаяно състояние са всички държавни структури. Ако и след 11 юли не бъде сформирано правителство, ще бъде много тежко за страната, коментират варненските социалисти. И са убедени, че трябва да се намери начин България да се управлява отговорно, държавнически, със сигурност в промяната и с грижа за всеки.


Филчо Филев, кандидат за депутат от 3 МИР - Варна:

Без БСП промяната е невъзможна

- Отново търсим промяната с избори? Какви са нагласите на хората за предстоящия вот?

- Отиваме на тези избори с чувство на удовлетвореност. На 4 април започна промяната и важната роля на БСП е промяната да не стане подмяна. Виждаме, че ГЕРБ търсят всякакви вратички и варианти отново да са във властта, а те не са полезни на българския народ.

- Какви каузи ще отстоявате в Народното събрание?

- На първо място са възрастните хора - нужно е да бъдат преизчислени пенсиите. На второ място не по значение е достъпно здравеопазване във всички краища на България. Има населени места с по 60-70 до 100 човека, които не могат да стигнат до лекар, какво да говорим за златни стандарти в медицината.

- Причисляват БСП към статуквото. Какви са вашите аргументи, с които бихте оборили тази "опорна точка" на досегашната власт?

- БСП не е управлявала на национално ниво повече от десет години. Няма как да е част от статуквото, след като не е в управлението. Статукво могат да бъдат и са само две партии - ГЕРБ и ДПС. Всички други, по един или друг начин, са свързани с промяната.

- Очаквате ли да бъде сформирано правителство?

- Надявам се да има правителство. И то с участието на БСП. Защото без Българската социалистическа партия промяната няма да се случи. 

- Кое е правителството на промяната?

- Всички без ГЕРБ и без ДПС.


Дияна Валентинова, кандидат за депутат от 3 МИР - Варна:

Искаме ново бъдеще, искаме да дишаме

- С какви чувства отивате на тези избори?

- Отиваме на тези избори с една цел - победа. Ще ме попитате защо съм толкова категорична и кратка? Защото искаме най-накрая да обърнем статуквото, да обърнем всичко, което се случва в държавата ни. Знаете ли - искаме не просто да дойде промяната, искаме да дойде по-хубаво време за всички нас.

- Кои са проблемите на Варна, които досегашната власт не успя да реши и заради които искате този успех на 11 юли?

- Цяла България видя какво става във Варна при един дъжд, в какво море се превърна един булевард. Не само това е проблемът на Варна. Много неща има - боклукът не се извозва навреме, има проблеми с детските градини, площадките за игра на децата... Местната власт нищо не прави, абсолютно нищо.

- Какво бъдеще искате за Варна?

- Искаме ново бъдеще за Варна. Искаме работни места, искаме условия за развитие на туризма, искаме детски градини, качествен ремонт на улиците. Искаме да дишаме, да се чувстваме добре, да живеем добре, да работим, да получаваме достойни възнаграждения.

Навремето казваха, че Варна е село. Да, сега Варна е едно село... Навремето бяхме еталон. Бяхме... Сега не е така. Лошо е, много лошо. И не само във Варна е така.

Всичко това трябва да се промени. Затова пожелавам на всички кандидати от "БСП за България" успех и победа в името на България, заради всички българи!

Снимки АВТОРКАТА

Отборът на "БСП за България" във Варна засади 130 рози за рождения ден на организираното социалистическо движение у нас

"Сиела Норма" иска 14 млн. лв. наем за машините за гласуване

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 182

Политолог предрече комфорт за БСП в следващото НС

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 182

Започна реставрация на Паметника на Бузлуджа

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 182

Бордът на МВФ се зае с Кристалина Георгиева

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 182

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ