25 Март 2019понеделник17:51 ч.

Снимка "Вирджиния рекърдс/Sony Music"

С албума "Mes Classiques" Мирей Матийо отдава почит на класиката

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 631

"Mes Classiques" е дългоочакваният и първи от 13 години насам нов албум на гранд дамата на френския шансон Мирей Матийо. Певицата е сред най-големите звезди на френската музиката и през 60-те и 70-те години на миналия век печели огромна популярност по целия свят, включително и в България. 

С "Mes Classiques", който излезе от "Вирджиния рекърдс/Sony Music" на CD и двоен винил, френската легенда отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. Посвещава албума на паметта на покойната си майка. В него са включени 18 красиви песни на седем езика - френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. Изпълнени са творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист Франциско Тарега. Текстовете на френски език са написани от поета Клод Льомей, работил още с Жо Дасен, Серж Реджани, Жилбер Беко и други. Албумът е записан в "Smechy Studios" в Прага със Симфоничния оркестър на града, включващ 90 музиканти, а продукцията по смесване и мастериране е направена в студио "Abbey Road" в Лондон. 

Пред френските медии Марей Матийо споделя съжалението си, че майка й не е могла да чуе албума. Тя разказва как в продължение на година след смъртта й се е отдала на скръбта си в Авиньон. "Не беше лесно, но този албум ми помогна да преодолея мъката и загубата", признава певицата. 

След 200 милиона продадени копия албуми по целия свят и редица евъргрийни, Мирей Матийо се превръща в един от символите не само на френската музика, но и на цялата нация. В чест на предстоящия юбилей, който ще отбележи през 2019 г. - 55 години творческа кариера, Мирей Матийо планира европейско турне. Програмата ще включва както песни от новия албум, така и някои от най-популярните й шлагери.

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 221

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 180

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 57

Два руски самолета с техника и военни кацнаха в Каракас

автор:Дума

visibility 163

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 741

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 391

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 260

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 57