05 Април 2020неделя19:55 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимки "Degris Events"

Петолиния

Руският мултимедиен театър и балет с турне в 5 града у нас

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 623

Руският мултимедиен театър и балет пристига на турне в България през април. На 6-и гостите ще играят в Доходното здание в Русе, на 8-и в зала "Орловец" в Габрово, на 9-и в Двореца на културата и спорта във Варна, на 10-и в Бургаската опера, на 11-и в спортния комплекс "Колодрум" в Пловдив, научи ДУМА от Светла Русева, пиар експерт. Трупата ще представи "Лешникотрошачката" - емблематична приказна постановка в две действия по музика на Чайковски. История за чудесните приключения, които се случват на Клара и дървената играчка - лешникотрошачка, когато стрелките на часовника се срещнат в полунощ. Билетите са от 40 до 80 лв.

Руският мултимедиен театър и балет синтезира танцова програма на класическия руски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на зрителя да се гмурне изцяло в приказното измерение на увлекателни истории.

В основата на спектакъла са каноничната класическа хореография и концептуалното мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на декорите с мултимедийни 3D екрани позволява отварянето на допълнително сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии. По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство.

Главната цел при създаването на трупата е съхраняването на безценното културно наследство на Русия - класическата балетна школа, както и привличането на по-младия зрител с помощта на съвременни технологии. Балетът няма аналог в света - това е единствената трупа, използваща мултимедиен 3D декор в класически спектакли, посочват организаторите на гастрола "Degris Events".

Кастингът за артистите на балета е тежък - в него попадат само танцьори с опит на работа във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от опитни балетмайстори от Русия и чуждестранни специалисти. Според рейтинга на компанията "Panasonic" шоуто е в топ 100 на най-добрите мултимедийни проекти на Русия за 2016 г.

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1140

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 1059

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 630

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 404

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ