28 Септември 2024събота01:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пироги с месо за новогодишната трапеза

/ брой: 295

автор:Дума

visibility 2214

От кулинарната енциклопедия научаваме, че през 90-те години на ХІХ век в Русия са основани Първата практическа школа по готварско изкуство, както и Школата по кулинарно изкуство и Школата по кухненско майсторство за обществената охрана на народното здраве в Москва, Одеса и Петербург. Имало е какво да се научи. Тогавашната кухня е пазела свято много традиции от древнеруската кухня. Важна роля са играели пирогите – „подови” от тесто със закваска и „пряжени” от тесто без мая. Пирогите отдавна украсяват празничните трапези в Русия и заемат достойно място и на новогодишната маса. Днешната ни рецепта се нарича „Руски пирог”.
Ще са ни нужни
3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. мляко,
50 г. мая, 100 гр. маргарин,
? ч.л. сол, 1 с.л. захар, 1 яйце за намазване.
Плънка: 300 г. сварено месо,
1 глава лук, бульон, сол, смлян черен пипер, 2 твърдосварени яйца.
Начин на приготвяне
Пригответе тесто с мая. Разточете го и го разделете на две големи части с различна големина. По-голямата част сложете върху тава, отгоре наредете приготвената плънка (смелете свареното месо заедно с лука, добавете сол и черен пипер, сложете малко бульон и нарязаните на дребно сварени яйца). Разточете втората част от тестото, покрийте с нея пирога и прищипете краищата. Намажете отгоре с яйце и направете дупчици с вилица. Изпечете във фурна на умерена температура. Нарежете изстиналия пирог на квадратни парченца.

 

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 931

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 1177

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 972

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 1126

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 1356

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 1306

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 2746

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 2108

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1332

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1321

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 1218

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ