30 Септември 2020сряда21:44 ч.

Русия с кабинет на приемствеността

В правителството на Мишустин новите лица са 16, а старите 12

/ брой: 15

автор:Дума

visibility 838

Президентът Владимир Путин подписа указа за назначаването на новото правителство на Михаил Мишустин, в което има 16 нови лица, а 12 души от кабинета "Медведев" запазват постовете си. Министерствата са намалени с едно (21 вместо 22), а вицепремиерите са 9 вместо 10. 

Новите лица са първият вицепремиер Андрей Белоусов и вицепремиерите Виктория Абрамченко, Дмитрий Григоренко, Алексей Оверчук, Марат Хуснулин, Дмитрий Чернишенко (икономическият блок), както и министрите на икономиката Максим Решетников, на правосъдието  Константин Чуйченко, на цифровото развитие Максут Шадаев, на здравеопазването Михаил Мурашко, на науката и висшето образование Валерий Фалков, на просветата Сергей Кравцов, по извънредните ситуации Евгени Зиничев, на труда и социалната защита Антон Котяков, на спорта Олег Матицин, на културата Олга Любимов. Говорител  на правителството е Борис Беляков, който е бил говорител и на Федералната данъчна служба при управлението й на Мишустни.

Запазват постовете си вицепремиерите Юрий Трутнев (отговарящ за Далечния изток), Юрий Борисов (военнопромишления комплекс), Татяна Голикова (социалната политика). Запазват постовете си и такива ключови фигури като министрите на външните работи и отбраната Сергей Лавров и Сергей Шойгу, на енергетиката Александър Новак, който е добре познат у нас. Остават на постовете си и министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, на промишлеността Денис Мантуров, на финансите Антов Силуанов, (който обаче вече не е вицепремиер), на транспорта Евгени Дитрих, на природните ресурси и екологията Дмитрий Кобилкин, на строителството и жилищната политика Владимир Якушев, на селското стопанство Дмитрий Патрушев, за развитието на Далечния  изток и Арктика Александр Козлов, което е министър без портфейл. 

Съотношението нови-стари говори за приемственост в новото правителство. На първото заседание на новия кабинет Михаил Мишустин обяви, че основната му задача е да стартира нов инвестиционен цикъл и да се постигне икономически растеж. Според него кабинетът трябва да пристъпи възможно най-бързо и към изпълнението на задачите по демографията, здравеопазването и растежа на благосъстоянието. Той призова и за незабавни изменения на бюджета, необходими за изпълнението на социалната част от посланието на президента. 

На свой ред Владимир Путин заяви на заседанието, че "най-важната задача е да увеличим благосъстоянието на нашите граждани и да укрепим своята държавност и позицията на нашата държава в света". 

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 185

Кратки новини

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 186

Връщат извънредната ситуация в Чехия от 5 октомври

автор:Дума

visibility 101

САЩ разшириха санкциите срещу Сирия

автор:Дума

visibility 95

Война между БКП и ЮКП за Македония 1941-1945 г.

автор:Христо Георгиев

visibility 19

/ брой: 186

Анатом на социалния крах през "прехода"

visibility 24

/ брой: 186

Целта: възраждане на България

visibility 27

/ брой: 186

Датата

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ