20 Февруари 2020четвъртък00:42 ч.

Русия с кабинет на приемствеността

В правителството на Мишустин новите лица са 16, а старите 12

/ брой: 15

автор:Дума

visibility 494

Президентът Владимир Путин подписа указа за назначаването на новото правителство на Михаил Мишустин, в което има 16 нови лица, а 12 души от кабинета "Медведев" запазват постовете си. Министерствата са намалени с едно (21 вместо 22), а вицепремиерите са 9 вместо 10. 

Новите лица са първият вицепремиер Андрей Белоусов и вицепремиерите Виктория Абрамченко, Дмитрий Григоренко, Алексей Оверчук, Марат Хуснулин, Дмитрий Чернишенко (икономическият блок), както и министрите на икономиката Максим Решетников, на правосъдието  Константин Чуйченко, на цифровото развитие Максут Шадаев, на здравеопазването Михаил Мурашко, на науката и висшето образование Валерий Фалков, на просветата Сергей Кравцов, по извънредните ситуации Евгени Зиничев, на труда и социалната защита Антон Котяков, на спорта Олег Матицин, на културата Олга Любимов. Говорител  на правителството е Борис Беляков, който е бил говорител и на Федералната данъчна служба при управлението й на Мишустни.

Запазват постовете си вицепремиерите Юрий Трутнев (отговарящ за Далечния изток), Юрий Борисов (военнопромишления комплекс), Татяна Голикова (социалната политика). Запазват постовете си и такива ключови фигури като министрите на външните работи и отбраната Сергей Лавров и Сергей Шойгу, на енергетиката Александър Новак, който е добре познат у нас. Остават на постовете си и министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, на промишлеността Денис Мантуров, на финансите Антов Силуанов, (който обаче вече не е вицепремиер), на транспорта Евгени Дитрих, на природните ресурси и екологията Дмитрий Кобилкин, на строителството и жилищната политика Владимир Якушев, на селското стопанство Дмитрий Патрушев, за развитието на Далечния  изток и Арктика Александр Козлов, което е министър без портфейл. 

Съотношението нови-стари говори за приемственост в новото правителство. На първото заседание на новия кабинет Михаил Мишустин обяви, че основната му задача е да стартира нов инвестиционен цикъл и да се постигне икономически растеж. Според него кабинетът трябва да пристъпи възможно най-бързо и към изпълнението на задачите по демографията, здравеопазването и растежа на благосъстоянието. Той призова и за незабавни изменения на бюджета, необходими за изпълнението на социалната част от посланието на президента. 

На свой ред Владимир Путин заяви на заседанието, че "най-важната задача е да увеличим благосъстоянието на нашите граждани и да укрепим своята държавност и позицията на нашата държава в света". 

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ