27 Февруари 2021събота18:24 ч.

СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Протестиращи блокираха пътя Самоков – София

автор:Дума

visibility 396

 

Протестиращи жители на Панчарево и Кокаляне блокираха пътя Самоков - София в района на Кокалянското ханче, заради лоша инфраструктура в района, информира БНР.

Галина Бел, която е председател на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне, каза, че движението ще в блокирано поне до 18:30 часа. “Ние имаме уведомление за 3 часа. Ние ще пропускаме по някоя и друга кола. През половин час ще пропускаме по десетина коли", обясни тя организацията на протестините действия.

С тази акция хората искат да привлекат вниманието на кмета на района – Николай Гюров и столичния кмет – Йорданка Фандъкова заради нерешени с години битови проблеми.

Авариите по водопроводната мрежа тук са всекидневие, често няма вода и ток.

За пореден път двата квартала не са включени в проектите за изграждане на канализация. Улиците са в окаяно състояние, липсват тротоари.

Демонстрантите обърнаха внимание и че състоянието на "Самоковско шосе" от години е лошо, а мерки не се взимат.

Администрацията на район “Панчарево” и аз като кмет сме добре запознати с натрупаните през последните десетилетия проблеми в най-големия по територия столичен район. Като местен жител аз също бих искал всички проблеми да се решат веднага, но като разумен човек знам, че това е невъзможно. Затова с екипа ми работихме неуморно през изминалата година за решаването им. Някои резултати вече са налице, други предстоят.

Това се казва в позиция на районния кмет на СО – район "Панчарево" Николай Гюров по повод протеста на жители на Панчарево и Кокаляне, пише БГНЕС.

Поставените от протестиращите проблеми са важни, но засягат предимно Кокаляне и Панчарево. На територията на район “Панчарево” има 10 села, сред които най-голямото в България - Лозен. Всяко от тях има своите проблеми и администрацията е отговорна за решаването на всички. Ресурсът, с който разполагаме, е ограничен. Той се разпределя според приоритетите, броя на населението и степента на неотложност, пише още кметът Гюров.

Според него много от поставените въпроси не са от компетентността на районната администрация, а са в прерогативите на Столична община или на изпълнителната власт.

 

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 274

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 50

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 121

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 133

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 404

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 353

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 486

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 392

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ