15 Септември 2019неделя12:58 ч.

"Презареждане" с трима майстори на четката

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 112

Тримата майстори на живописта Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев и Иван Чакъров представят изложба в "SPS" - единствената в Пловдив 24-часова действаща галерия (във фоайето на хотел "SPS", бул. "Освобождение" 3). Експозицията "Презареждане" включва 23 платна и може да бъде разгледана до средата на юни. 

Картините на Аспарух Сърбов се отличават с характерен рисунък, навяващ спомени за лятото, разнасящ очарованието на сгушените градски къщи, осветени от улични лампи. Творецът от Асеновград е ученик на Коста Форев и Георги Ковачев. Работи в областта на реалистичната живопис, като развива свой собствен разпознаваем стил. В някои от творбите тоновете са по-искрящи, в други по-приглушени, подвластни на моментната емоция. 

Геракси Гераксиев е ученик на Йордан Москов, а Ангел Михайлов е художникът, който му вдъхва увереност, че Геракси има талант. Авторът притежава специфичен почерк, обвързан с реалистичните форми на живописно изразяване. В прекрасните натюрморти залага дълбок философски замисъл. 

"Повелителят на биковете и конете" Иван Чакъров завършва НХА със специалност "Живопис" при проф. Теофан Сокеров. Преподавател е в Националната гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив. Различните ракурси на животните в платната му пресъздават ситуация на постоянна корида и зрителят се чувства приобщен. И ако биковете са символ на сила и страст, то в картините му с коне се долавя устременост и благородство. Чакъров е носител на две награди за живопис от академичния конкурс "Марин Уста Генов".

Бизнесът предупреди: Кризата за индустрията вече е тук

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 176

Левицата: Властта проспа чумата по свинете

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 176

Информацията за състава на бирата става задължителна

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 176

Премиерът притеснен да не избягат инвеститори

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 176

Защо ЕС да търпи една страна, която не знае какво иска

автор:Дума

visibility 110

Пороите в Испания взеха шест жертви

автор:Дума

visibility 58

Бахамските острови застрашени от нова стихия

автор:Дума

visibility 172

Спряха фериботите на някои пристанища в Гърция

автор:Дума

visibility 1787

Белезниците чакат

автор:Павлета Давидова

visibility 1093

/ брой: 176

На един протест

visibility 443

/ брой: 176

Олег Косих: "Бесарабски гердан" показва същността ни

автор:Альона Нейкова

visibility 550

/ брой: 176

За престъпленията на комунистическия режим

visibility 535

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ