19 Юли 2025събота16:30 ч.

Препичат филии с нож

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 114

Британският рационализатор Колин Фърз демонстрира на сайта Гизмодо необичайното си изобретение - нож, който препича филийката, докато я реже от хляба. Идеята не е нова, тъй като благодарение на специални ефекти можеше да се види във филма "Пътеводител на галактическия стопаджия" от 2005 г. Там беше показана нещо като сабя за хляб, която не само го реже, а и изпича едновременно. Но това беше фантастика.
В наши дни, използвайки модифициран трансформатор от микровълнова печка, Колин Фърз свързва ножа си със специални кабели. Приборът повече прилича на малка метална бичкия, отколкото на традиционен нож за хляб. При задействането на трансформатора със специален ключ острието се загрява до червено. Когато започне рязането, се изпича едната страна на филийката. Когато се отреже и другата част, препича се и втората й повърхност. Изобретателят е кръстил ножа на свое име - Furzo Toasto.
 

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 692

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 583

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 677

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 653

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 759

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ