04 Юли 2020събота13:10 ч.

Прелицензират фирмите за автобусни превози

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 53

Превозвачите са готови да приемат по-високи изисквания и по-големи рестрикции, за да се осигури сигурност на пътниците. Съгласни сме и да бъдат прелицензирани всички фирми. Това заяви Ивайло Константинов, изпълнителен директор на Националното сдружение на автобусните превозвачи след среща в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която се състоя вчера. Според Константинов така ще бъдат лицензирани само тези фирми, които отговарят на по-високите критерии.
Превозвачите са поели и ангажимент да се сведат до разумен брой представителните им организации. Преди това вътрешният министър Цветан Цветанов, който също присъства на срещата, изрази недоволство, че организациите на превозвачите са 28 и така трудно можело да се постигне съгласие по важните проблеми. Според Константинов обаче това че в регистрите фигурират 28 организации, не означава, че всички те извършват реална дейност. Тези, които наистина функционират, се свеждали едва до 5-6. 
Извършените нарушения от водачите на автобуси ще могат да се проверяват от работодателите им чрез номерата на контролните талони на шофьорите. КАТ - София, вече предоставя тази услуга, а до края на месеца това ще бъде реализирано в цялата страна, заяви Цветан Цветанов. Той коментира още, че входното ниво на водач на автобус е силно занижено и няма нищо общо с това преди 1990 година. Цветанов каза, че по време на срещата представителите на организациите на превозвачите са изтъкнали този проблем. На срещата те са направили предложение водачите на автобуси да имат досие, в което да е посочено дали са упражнявали тази професия реално в последните три години, преди да се качат на автобуса.
Министърът на транспорта Ивайло Московски ще издаде заповед за сформирането на работна група, в която ще се включат представители на всички заинтересовани страни, сред които и експерти от МВР.
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 125

Рекорд на заразените с коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 123

СЗО: Събудете се, данните не лъжат

автор:Дума

visibility 182

Облекчават още мерките във Великобритания

автор:Дума

visibility 112

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 543

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 559

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1149

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ