15 Януари 2021петък17:41 ч.

Повечето застрахователи покриват риск от КОВИД-19

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 753

Българските застрахователи реагират гъвкаво в условията на КОВИД криза, като голяма част от тях предлагат различни възможности. Това сочат резултатите от проучване на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) сред нейните членове. Пет от животозастрахователните компании и една от общо застраховане са посочили в отговорите си, че за тях КОВИД-19 не е изключен риск. Това означава, че той се третира като стандартна инфекция и е покрит по полици, предвиждащи обезщетения, свързани със заболяване. Размерът на обезщетенията или плащанията зависи от условията по конкретната полица. Други застрахователи посочват, че предлагат продукти с включено КОВИД покритие или такова може да се добави по желание на потребителите. 

Покритията (основни и допълнителни) по застраховките са за смърт в резултат на заболяването, обезщетения (дневни пари) за болнично и домашно лечение, обезщетения за временна нетрудоспособност, има и оферти за покрития на трайно намалена или загубена трудоспособност в резултат на заболяването. Някои застрахователи предлагат покрития и за медицински разходи (медикаменти, прегледи и изследвания, вкл. тест за коронавирус). Има здравни застраховки, които включват КОВИД риска. Предлагат се и застраховки "Злополука за учащи се, деца и персонал в учебни и детски заведения" с такова покритие. Условията и размерите на обезщетенията са различни. Например, дневните плащания за престой в болница могат да варират от 10 до 50 лв. Хората, планиращи пътуване извън страната, могат да си осигурят застрахователна защита, включваща риска "КОВИД", съобщават от АБЗ.

Топлото време свали сметките за парно

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 10

България има най-високи зелени данъци в ЕС

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 10

Метрото до "Слатина" ще струва 530 млн. лв

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 10

6,2 по Рихтер в Индонезия, десетки загинаха

автор:Дума

visibility 146

Долната камара гласува срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 10

Българите ще влизат в Сърбия без КОВИД-тест

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 10

Белгийският крал замерян с пиратки

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 10

Защо ядем замразено вносно месо

автор:Въто Христов

visibility 432

/ брой: 10

Датата

visibility 178

/ брой: 10

Бъдещето са младите, трябва ни стратегия за младежта

автор:Дума

visibility 251

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ