19 Юли 2019петък19:22 ч.

Пощенска банка купи Пиреос

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 492

След сливането на СИБанк и ОББ и след като Банка ДСК придоби SG Експресбанк, приключи и третата голяма сделка на пазара в последните години. Пощенска банка, част от Юробанк груп, приключи придобиването на Банка Пиреос. По-рано, през 2016 г., Пощенска банка се сдоби и с българския клон на гръцката Алфа банк, а през 2014 г. ПИБ придоби МКБ Юнионбанк.
Пощенска банка и Банка Пиреос ще се слеят, а докато този процес приключи юридически, Банка Пиреос ще остане дъщерно дружество на Пощенска банка, посочиха от финансовата институция.
Сделката за придобиване на Пиреос бе сключена в края на 2018 г. Обявената цена бе 75 млн. евро. На 28 март 2019 г. БНБ одобри покупко-продажбата, а на 10 май разрешение даде и КЗК. Очаква се новата група да се превърне в четвъртия по големина играч на пазара на банкови услуги у нас по размер на активите си с дял от 10 на сто.

Директорът на Фонд "Земелие" подаде оставка

автор:Дума

visibility 141

Теменужка Петкова смени шефа на БЕХ

автор:Дума

visibility 130

Зърнената реколта може да се окаже рекордна

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ