04 Април 2020събота16:01 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Политически страх

/ брой: 42

автор:Георги Георгиев

visibility 669

Няколко дена след като агенция "Галъп" обяви, че Бойко Борисов е паднал до шесто-седмо място на одобрение сред първенците в държавата, на Трети март той беше политически смален. Пигмеизиран в очите на народа. Лъсна, че властта му няма морална опора, няма нравствен ориентир, щом в гърча си посяга на светли дати. Тази власт може да оцелее, само като се крепи на култивиран и насаждан страх от репресии. Дали ще е страх от уволнение, от разследване, от арести, от привикване, от навикване или страх от мутри, или страх от мисирки, все тая. Нищо друго не държи вече царството му. 

Държавната власт се опита да осуети вчерашните чествания на връх Шипка. Обяснението, че е с грижа за хората, е нелепо. Това е политическо решение, с политически подтекст. То е взето от политик, не от лекари. От човек, който се страхува за политическото си бъдеще, страхува се от политическия си опонент, от речите му, страхува се от онези, които въпреки студа, вятъра и мъглата се изкачиха до символа на българската Свобода, чиито идеали са могъщ контрапункт на собственото му управление. Това бе безкрайно глупаво решение, което само ще укрепи позициите на президента Румен Радев, заради когото бе взето то, и ще отслаби тези на Бойко Борисов. 

И той го знае.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 21

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 699

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 421

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ