25 Май 2019събота03:17 ч.

ново:

Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий Честит празник на българската просвета и култура! Пазете словото, бъдете горди със славянската писменост и делото на Кирил и Методий

Пирински към Комисията: дължите отговори по правилата за назначаване

автор:Дума

visibility 1489

На 20 ноември 2018г. в Комисията по бюджетен контрол (КВК) на Европейския парламент (ЕП) се състоя обсъждане на дейността на генералния секретар на Европейската комисия (ЕК) Мартин Зелмайер в рамките на процедурата за освобождаване от отговорност на Комисията за изпълнение на бюджета за 2017 г. В хода на обсъждането евродепутатът социалист Георги Пирински запита генералния секретар дали и как Комисията възнамерява да отговори на исканията на Европейския парламент, съдържащи се в неговата резолюция от 18 април 2018 г., относно подобряването на административните процедури и на Правилника за дейността на ЕК,  с оглед усъвършенстване на изискванията за назначаване на отговорни служители на ЕК.

 

Видимо раздразнен, Зелмайер вместо да отговори, каква е готовността  на Комисията да предостави дължимите отговори, се зае да отхвърля отправяни към него лично критики и да обосновава своята европейска ангажираност и управленски способности.

 

В своята реплика Пирински категорично отхвърли подобен вид „ отговор“ и опитите на Зелмайер да поучава и задава въпроси.  Евродепутатът изтъкна, че ЕК участва в заседанията на КБК на ЕП, при които членовете на ЕП задават въпросите, а Комисията се старае да дава адекватни отговори.

 

20. 11. 2018 г.

Офис на Георги Пирински

Брюксел

До 27 градуса в събота

автор:Дума

visibility 0

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 97

13 станаха ранените в Лион

автор:Дума

visibility 92

Експлозия на улица в Лион

автор:Дума

visibility 104

САЩ ще изпратят 1500 военни в Близкия изток

автор:Дума

visibility 103

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 601

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 613

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 305

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ