20 Февруари 2019сряда03:38 ч.

Патрон като бонбон

/ брой: 237

автор:Павлета Давидова

visibility 694

Напоследък премиерът ни твърде често изчезва от медийното полезрение. Чак е странно да не го виждаме в така любимите му спортове като рязане на лентички, чупене на питки, снимане с фенове и съпартийно потупване на рамена. Явно нещо се е притеснил и се е покрил в миша дупка. Или се свършиха световните проблеми, в чието решаване се бе концентрирал в този си мандат?

Всеки път, като стане напечено, като се заредят повечко протести срещу властта, Бойко Борисов отказва да разговаря с журналистите. Вчера обаче широката премиерска усмивка блестеше на снимките с нелегалния арсенал, открит при някаква спецакция. Сякаш патроните са бонбони, толкова доволно ги гледаше Борисов. Пада си той по пушкала. Особено ако службите решат да се самопохвалят колко добра работа вършат, колко наркотици, автомати и бандити са хванали.

Как да не се яви премиерът на премиерата на МВР продукцията "Ние все пак работим"? Забелязали ли сте, че всеки път, когато на мушката на неудобните журналистически въпроси е някой кадър на властта, МВР, ГДБОП и антикорупционната комисия рязко правят удар и разкриват някаква хипер-мега уникална банда разбойници? Дали не пробутват на медиите сладки залъгалки за отвличане на вниманието?

Докато "МВР Пикчърс" се хвали шумно с някоя и друга акцийка, в Европа и по света продължават да ни сочат за корумпирани престъпни полугении от дъното на ЕС. Борисов обаче обича да блести. Няма да го видите при протестиращите майки, когато са ядосани. Няма да го видите при мизерстващите пенсионери в снега. Няма го край хората с увреждания, които се опитват да минат покрай лъскавите лимузини, паркирани пред родни институции. Ще видите премиера на лъскави самохвални пресконференции или на диванче срещу беззъби държачи на микрофони. А подчинените му упорито търсят поредните патрони като бонбони, с които да отвлекат вниманието от гафовете на депутатите, министрите и близките му.

 

Парламентът е пред разпад

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 35

България се поклони пред Левски

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 35

29 тона отрови са изхвърлени край гара Яна

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 35

Американски мита върху европейския автомобилен внос

автор:Дума

visibility 57

Очаквано Караиванова си тръгва от КФН

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 35

БДЖ пуска в движение ремонтирани вагони

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 35

Меркел разтревожена от натиска на САЩ

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 35

Шестнадесет щата съдят Тръмп

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 35

ЕС: Ще позволим отлагане на "Брекзит"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 35

МПЦ поиска автокефалност

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 35

Картел или контрабанда - изберете сами

автор:Евгени Гаврилов

visibility 125

/ брой: 35

"OBUVKI.BG"

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 60

/ брой: 35