10 Декември 2018понеделник00:04 ч.

Патрон като бонбон

/ брой: 237

автор:Павлета Давидова

visibility 346

Напоследък премиерът ни твърде често изчезва от медийното полезрение. Чак е странно да не го виждаме в така любимите му спортове като рязане на лентички, чупене на питки, снимане с фенове и съпартийно потупване на рамена. Явно нещо се е притеснил и се е покрил в миша дупка. Или се свършиха световните проблеми, в чието решаване се бе концентрирал в този си мандат?

Всеки път, като стане напечено, като се заредят повечко протести срещу властта, Бойко Борисов отказва да разговаря с журналистите. Вчера обаче широката премиерска усмивка блестеше на снимките с нелегалния арсенал, открит при някаква спецакция. Сякаш патроните са бонбони, толкова доволно ги гледаше Борисов. Пада си той по пушкала. Особено ако службите решат да се самопохвалят колко добра работа вършат, колко наркотици, автомати и бандити са хванали.

Как да не се яви премиерът на премиерата на МВР продукцията "Ние все пак работим"? Забелязали ли сте, че всеки път, когато на мушката на неудобните журналистически въпроси е някой кадър на властта, МВР, ГДБОП и антикорупционната комисия рязко правят удар и разкриват някаква хипер-мега уникална банда разбойници? Дали не пробутват на медиите сладки залъгалки за отвличане на вниманието?

Докато "МВР Пикчърс" се хвали шумно с някоя и друга акцийка, в Европа и по света продължават да ни сочат за корумпирани престъпни полугении от дъното на ЕС. Борисов обаче обича да блести. Няма да го видите при протестиращите майки, когато са ядосани. Няма да го видите при мизерстващите пенсионери в снега. Няма го край хората с увреждания, които се опитват да минат покрай лъскавите лимузини, паркирани пред родни институции. Ще видите премиера на лъскави самохвални пресконференции или на диванче срещу беззъби държачи на микрофони. А подчинените му упорито търсят поредните патрони като бонбони, с които да отвлекат вниманието от гафовете на депутатите, министрите и близките му.

 

Нинова алармира за насилие в Кресна

автор:Дума

visibility 0

Президентът: Хора, които не почитат книгите, вземат решения

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 239

Каракачанов заплаши Македония да я спре за ЕС и НАТО

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 239

Кв. "Обеля" излезе на втори протест

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 239

В идните 25 г. няма да стигнем средните европейски доходи

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 239

Икономическият растеж се забави до 3,1%

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 239

С 9% поскъпнаха доматите само за седмица

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 239

Русия разглежда възможността да включи Гърция в "Турски поток"

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 239

Европа се тресе от неравенства

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 239

Унгарците не приемат закон за "робски труд"

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 239

Кратки новини

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 239

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 119

/ брой: 239

Рояль в кустах

автор:Георги Георгиев

visibility 97

/ брой: 239

Датата

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 239