26 Юни 2024сряда17:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

По-добри времена

/ брой: 116

автор:Мая Йовановска

visibility 1766

Последните няколко години преминават под знака на нови и нови избори, а някои органи в държавата се снишават ли снишават и чакат по-добри времена. Основният въпрос е обаче какво вършат и вършат ли нещо въобще.
Веднага се сещам за прословутата КЗК - "независимият" антимонополен орган, който трябва да следи за здравословната конкуренция, защото у нас отдавна няма закон, които да преследва спекулата. Мандатът на този състав на комисията, начело с несменяемата Юлия Ненкова, отдавна трябваше да е изтекъл. Но преди три години беше увеличен от 5 на 7 години и те бяха бетонирани и наградени за "добрата" си работа от своя патрон Бойко Борисов.
За какво ли? Вероятно за канските усилия и многократните проверки и разследвания, текли години наред, по пазара на горива. Които все не можеха да се увенчаят с резултат. И така, невиждайки картел, комисията на практика доказваше, че договорки при горивата няма. А може би заради добрите решения в областта на енергетиката, на медиите? Вероятно и за слепотата й при обществените поръчки (пътища, саниране и т.н), където ролята на КЗК е решаваща!
А да, имаше и една много атрактивна, да я наречем намеса във верига за детски играчки. Работят, та се късат!
И докато понякога комисията излиза със светкавични решения, становища и т.н., друг път се движат с бързината на умрял охлюв. Пример за това е последното им решение от този месец, с което благославят сделката за придобиването на "Булсатком" от Спас Русев. Интересното тук е не само това, че решението идва година и половина след стартирането на производството, но и отразява отдавна несъществуваща действителност. Защото има последваща препродажба.
Ако помните, имаше и опити за смяна в състава на комисията, които свършиха в нищото, макар че членовете й отново са с изтекъл мандат. Те продължават да чакат по-добри времена (Бойко на бял кон) и продължават да получават огромните си заплати, макар да са загубили всякакво обществено доверие.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 560

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 295

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 304

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ