27 Септември 2020неделя13:51 ч.

Няколко думи

Пълна разпасаност

/ брой: 92

автор:Валентин Георгиев

visibility 1252

В последните дни Бойко Борисов мина всякакви граници на благоприличието. Изглежда извънредните мерки и "успешното управление" с декрети, брифинги и пресконференции дотолкова му се усладиха, че взе да дерайлира от всякакви коловози и да мачка наред, ако нещо не е в крак с "правата линия". 

"Имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!"

Това не са просто думи на самозабравил се, опиянен от властта си нарцис, а на безотговорен човек, който не си дава сметка дали в умопомрачената си нахъсаност няма да доведе до дипломатически скандал. Примерно. 

Да повлечеш тумба "мисирки" в събота, на голото поле, за да им разправяш глупости за нищо и никаква газова връзка, която се строи повече от 20 години! Целта бе една - да бъде изпусната репликата за президента. Идеята на Борисов навярно беше от това да пламне нов скандал, белким позабравим смс-ите на Горанов до Божков и скандалите с акциите на "Левски".

Нещо много нервен стана "Шансът" за скандали в последните месеци. То не бяха гадове, мръсници, тулупи, нахалници, мисирки, наглеци. То не бяха стойки, чупки, маски, магистрали, брифинги... Човек става разноглед и не успява да следи всички щастливи минути, които този "Шанс" щедро ни раздава.

Интересно защо е толкова гневен и обиден? Канонизация ли желае, та е тръгнал да вменява вина на мало и голямо, което не иска да му ръкопляска и да му благодари през минута?

А сред последните му жертви се оказа и една от големите телевизии. На мушката на властта сега е БиТиВи, наречена от Борисов "Божков тв". Причината е, че медията си позволява да отразява и гледната точка на избягалия в Дубай олигарх Васил Божков, чийто бизнес бе иззет насилствено от управляващата в България "шайка" на ГЕРБ и ДПС. По стандартите на Борисов това е непростим грях, защото той е убеден, че телевизиите са длъжни да не оповестяват нищо негативно за него и че трябва безкритично да мултиплицират глупостите му в минимум три репортажа на новинарска емисия.

А още по-малко пък да изнасят на показ кирливите ризи на властта, както прави сега притиснатият в ъгъла Божков. Затова ставаме свидетели как Борисов и подчинените му медии започнаха да притискат БиТиВи да промени редакционната си политика. За целта се активират редовните платени коментатори, разни драскачи във фейсбук, "общественици", "интелектуалци", депутати и дори лидери на присъдружни партии. След което може да бъдат пуснати в действие и институционалните бухалки. Позната практика за разчистване на лични интереси. 

Та толкова за редкия ни шанс. Докато беше "скромен", не спираше да се хвали. Какво ли ще е отсега нататък?

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1329

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 634

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ